יש בעיה עם מעדן התפוחים הפריך הזה: הוא מתחסל במהירות שיא, ולא תוכלו להפסיק לנשנש ממנו גם עם הקפה בבוקר וגם כקינוח קליל אחרי ארוחה כבדה.

 

רשימת הקניות מצומצמת - תפוחים, אבקת סוכר וזהו - העבודה מועטה ורק זמן האפייה ארוך, אבל מה אכפת לנו. והסבלנות משתלמת: אחרי שעתיים בתנור מקבלים צ'יפס תפוחי עץ מתוק, שהעלים הפריכים שלו דקים ושבירים כזכוכית.

 

המתכון בהשראת מרתה סטיוארט.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

כמות של שקית חטיפים בינונית

 

  • 2 תפוחים לא קלופים, מכל סוג
  • 200 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-120 מעלות במצב טורבו. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. חותכים את התפוחים לפרוסות דקות ככל האפשר, רצוי בעובי 1 מ"מ (רצוי להשתמש במנדולינה או במעבד מזון עם דסקית פריסה).
  3. מניחים את הפרוסות בתבניות בשכבה אחת, ומקפידים שלא יגעו זו בזו. זורים עליהן אבקת סוכר בעזרת מסננת דקה (משתדלים לא להפריז, כדי שהצ'יפס לא יהיו מתוקים מדי).
  4. אופים במשך כשעה וחצי, עד שהתפוחים משחימים, ומוציאים פרוסה אחת לקירור של שתי דקות על משטח העבודה. אם היא מתקשה והופכת לפריכה מחוץ לתנור – הצ'יפס מוכנים; אם לא – צריך לאפות עוד קצת.
  5. לאחר שצ'יפס התפוחים התקררו לחלוטין מעבירים לקופסה אטומה היטב.

 

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק