יש בעיה עם מעדן התפוחים הפריך הזה: הוא מתחסל במהירות שיא, ולא תוכלו להפסיק לנשנש ממנו גם עם הקפה בבוקר וגם כקינוח קליל אחרי ארוחה כבדה.
רשימת הקניות מצומצמת - תפוחים, אבקת סוכר וזהו - העבודה מועטה ורק זמן האפייה ארוך, אבל מה אכפת לנו. והסבלנות משתלמת: אחרי שעתיים בתנור מקבלים צ'יפס תפוחי עץ מתוק, שהעלים הפריכים שלו דקים ושבירים כזכוכית.
המתכון בהשראת מרתה סטיוארט.
- עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
כמות של שקית חטיפים בינונית
- 2 תפוחים לא קלופים, מכל סוג
- 200 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-120 מעלות במצב טורבו. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- חותכים את התפוחים לפרוסות דקות ככל האפשר, רצוי בעובי 1 מ"מ (רצוי להשתמש במנדולינה או במעבד מזון עם דסקית פריסה).
- מניחים את הפרוסות בתבניות בשכבה אחת, ומקפידים שלא יגעו זו בזו. זורים עליהן אבקת סוכר בעזרת מסננת דקה (משתדלים לא להפריז, כדי שהצ'יפס לא יהיו מתוקים מדי).
- אופים במשך כשעה וחצי, עד שהתפוחים משחימים, ומוציאים פרוסה אחת לקירור של שתי דקות על משטח העבודה. אם היא מתקשה והופכת לפריכה מחוץ לתנור – הצ'יפס מוכנים; אם לא – צריך לאפות עוד קצת.
- לאחר שצ'יפס התפוחים התקררו לחלוטין מעבירים לקופסה אטומה היטב.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק