עוגת דבש עם תה וצימוקים
עוגה שחווה'לה מלמד מקבוצת כנרת למדה להכין מאמה.
מרכיבים
תבנית בקוטר 28 ס"מ
- 1 כוס (340 גרם) דבש
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 4 ביצים מופרדות
- 1 כוס (240 מ"ל) שמן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) תה חזק מאוד
- 1/2 כפית ציפורן
- 3/4 כפית קינמון
- 1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 שקית (1 כפית) אבקת אפייה
- 1/2 כוס (75 גרם) צימוקים מעורבבים עם מעט קמח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את הדבש, 3/4 כוס מהסוכר והחלמונים. מוסיפים את השמן, התה, הציפורן והקינמון, ומערבבים.
- מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס הסוכר הנותרת, עד לקבלת קצף יציב ומבריק, אבל גמיש. מקפלים את הקצף לתערובת הדבש.
- מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והסודה לשתייה. מקפלים בהדרגה לתוך תערובת עוגת הדבש.
- מקפלים לתוך התערובת גם את הצימוקים.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
עוגת דבש עם קפה (צילום: אסנת לסטר)
עוגת דבש עם קפה
מתכון של רותי זערור מעפולה.
מרכיבים
תבנית בקוטר 28 ס"מ
- 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 6 ביצים מופרדות
- 1/2 כוס (170 גרם) דבש
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 1 כוס (240 מ"ל) קפה מוכן
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית ציפורן
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-165 מעלות.
- מערבבים את הסוכר, סוכר הווניל ואבקת האפייה.
- מקציפים את החלבונים. כשמתחיל להיווצר מוסיפים בהדרגה את תערובת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב, אבל גמיש.
- מערבבים את החלמונים עם הדבש והשמן. מוסיפים לתערובת, תוך ערבוב ולסירוגין, את הקפה והקמח.
- מוסיפים גם את הקינמון, הציפורן והסודה לשתייה ומערבבים.
- מקפלים לתערובת את קצף החלבונים.
- מעבירים את תערובת עוגת הדבש לתבנית משומנת ואופים בחלקו התחתון של התנור כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
עוגת תפוחים בחושה קלה להכנה (צילום: אסנת לסטר)
עוגת תפוחים בחושה קלה להכנה
מתכון של רוח'לה קרויטורו מחדרה.
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
- 3 תפוחים מגוררים גס
- 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
- 3 ביצים
- 1 כוס (240 מ"ל) שמן
- 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון
- 1 כוס (150 גרם) צימוקים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מערבבים בקערה את התפוחים, הסוכר, הביצים והשמן.
- מערבבים בנפרד את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, הקינמון והצימוקים. מוסיפים לקערת התפוחים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית ואופים 60-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע