מרכיבים

תבנית אינגליש קייק

 

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 1/3 כוס (160 מ"ל) + 1 כף שמן
  • 1 ביצה גדולה או 2 ביצים קטנות
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה או קצפת צמחית
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • 2-1 כפות שוקולד צ'יפס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. ממיסים במיקרוגל בהדרגה את השוקולד עם כף שמן – בכל פעם מחממים 30 שניות ובוחשים.
  3. מערבבים היטב את הביצה עם הסוכר. מוסיפים את השמנת, תמצית הווניל ויתרת השמן, ומערבבים.
  4. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, מוסיפים לבלילה ומערבבים קלות רק עד לאיחוד החומרים.
  5. מחלקים את הבלילה באופן שווה לשתי קערות. מוסיפים לקערה אחת את השוקולד המומס ומערבבים.
  6. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה שהוספנו לה שוקולד. יוצקים מעל בזהירות את הבלילה ללא השוקולד – משתדלים שהבלילות לא יתערבבו. מנערים בעדינות את התבנית, כדי שהתערובת תהיה בגובה אחיד.
  7. מפזרים על העוגה שוקולד צ'יפס ואופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.