המתכון באדיבות חרדל Maille.

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 16 שוקי עוף
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חרדל דיז'ון חלק או עם גרגירים
  • 1 כף דבש
  • 1 כף שבבי צ'ילי
  • 1 כף פפריקה מתוקה או חריפה

 

לרוטב

  • 3 שיני שום
  • 10 ענפי כוסברה
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • מיץ מלימון אחד
  • 4 כפות מיונז
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את החרדל, הדבש, הצ'ילי והפפריקה. מוסיפים את שוקי העוף ומערבבים היטב, כך שיצופו ברוטב. מכסים ומכניסים ל-30 דקות.
  2. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
  3. מסדרים את שוקי העוף בשכבה אחת בתבנית בינונית, ויוצקים עליהן את הרוטב שנותר בקערה. צולים 5 דקות, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות. צולים 15 דקות נוספות.
  4. מסירים את נייר האלומיניום, מגבירים שוב את חום התנור ל-250 מעלות ומעבירים את התנור למצב טורבו. צולים את השוקיים עוד כמה דקות, עד שהן מקבלות מעטה פריך.
  5. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וצולים את השוקיים עוד 15 דקות.
  6. מכינים את הרוטב: קוצצים את שיני השום והכוסברה. מעבירים לקערה ומוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון, המיונז ומלח. מערבבים.
  7. מגישים את העוף עם הרוטב.