כשאני חושבת על זה, נהיגה תמיד היתה עניין קצת בעייתי במשפחה הייקית שלי.

להורים שלי לא הייתה מכונית ולשניהם גם לא היה רישיון נהיגה. עם זאת, אבא חשב מתישהו שאולי כדאי בכל זאת ללמוד נהיגה - ולכן במשך שנים רבות נחו לצד מיטתו חוברת ללימוד נהיגה וחוברת תמרורים. "אמרו לי לבוא לבחינה כשאהיה ממש מוכן", אמר, ומכיוון שהעברית היתה קצת בעייתית עבורו לא הרגיש אף פעם מוכן – והוא ואמא הסתפקו באופניים.

לאח של אמא, ריכרד שטראוס, היו רישיון וגם מכונית, אלא שנסיעות ארוכות – למשל, מירושלים לנתניה - היו עבורו משימה שצריך להתכונן אליה נפשית כמה ימים.

גם להילדה, אחותה של אמא, היה רישיון - ופולקסוואגן חיפושית שמעולם לא החליפה. פעם, כשנסעה עם האחיין שלה עמנואל כדי לאסוף את בעלה ממקום עבודתו כטבח במחנה צבאי, התחלף הרמזור לצהוב כשהמכונית היתה באמצע הצומת - והילדה עצרה מיד. "למה עצרת באמצע הצומת?" שאל עמנואל בבעתה. "אני לא נוסעת בצהוב", הכריזה הייקית בגאווה של שומרת חוק. המכוניות סטו ממסלולן כדי לעקוף את החיפושית באמצע הצומת ועמנואל, שישב כמעט משותק בכיסא, רק התפלל שהרמזור יתחלף במהרה והסיוט יסתיים בטוב.

כשהתקרבו למחנה הצבאי הורם המחסום מיד וללא ביקורת. לעמנואל, שהיה המום מכך שהחיילים נותנים לדודה כל כך הרבה כבוד, הסבירה הילדה שכבר קרה שהחיילים לא הרימו מספיק מהר את המחסום והיא התנגשה בו....

 

למה היא עצרה באמצע הצומת? הילדה שטראוס
למה היא עצרה באמצע הצומת? הילדה שטראוס

 

אורז עם פלפלים חריפים ירוקים

מתכון של שרה אלמלם מטבריה.

 

מרכיבים

כ-4 מנות

 

  • 1 כוס אורז
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (כדאי לטעום את הפלפל, ואם הוא לא ממש חריף אפשר להוסיף עוד אחד)
  • 3 כפות שמן

 

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את האורז והמים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות. מתבלים את האורז בפלפל, במלח ובכורכום ומערבבים.
  2. מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את הפלפל דקה-שתיים, תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את הפלפל לאורז ומערבבים.

 

סלט אורז עם טונה וסלרי (צילום: אסנת לסטר)
סלט אורז עם טונה וסלרי (צילום: אסנת לסטר)

 

סלט אורז עם טונה וסלרי

מתכון של מזל פירמן משדה נחום.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 כוס אורז 
  • 1 קופסת טונה, מסוננת מנוזלים
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 תפוח חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות גדושות מיונז
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • לקישוט: זיתים, פלפל אדום קצוץ

 

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את האורז והמים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות. מצננים.
  2. מערבבים את האורז עם הטונה, התפוח והסלרי. מוסיפים את המיונז והתבלינים ומערבבים.
  3. מעבירים לתבנית (רצוי בצורת טבעת) ומהדקים מעט. מכסים ושומרים בקירור.
  4. לפני ההגשה הופכים את התבנית על צלחת הגשה, מחלצים ממנה את הסלט ומקשטים אותו בזיתים ובפלפלים אדומים קצוצים.

 

אורז עם חזה עוף וחומוס (צילום: אסנת לסטר)
אורז עם חזה עוף וחומוס (צילום: אסנת לסטר)

 

אורז עם חזה עוף וחומוס

מתכון עיראקי שאורית אדרי למדה להכין מאמא שלה.

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 1/2 1 כוסות (250 גרם) גרגירי חומוס מבושלים
  • שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
  • 1 כוס אורז
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר שטוח ומטגנים את הבצל רק עד שהוא הופך לשקוף ורך.
  2. מוסיפים את חזה העוף ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא מלבין.
  3. מוסיפים את האורז, החומוס, התבלינים והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש למינימום. מבשלים 20-15 דקות, עד שהאורז רך.

 

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע