ילדים אוהבים מתוקים, וג'לי הוא אחד החביבים עליהם. למרבה המזל, אפשר להכין בקלות ג'לי ביתי, עם שליטה שלנו על כמויות הסוכר, אפס חומרים משמרים וצבעי מאכל טבעיים. ויש גם בונוס - פירות טריים, שמכילים ויטמינים ומינרלים.
הילדים ישתגעו על הממתק, ובלי לשים לב יקבלו גם מנה של בריאות.
מרכיבים
6 מנות
- 28 גרם (2 שקיות) ג'לטין
- 2/3 1 כוסות (400 מ"ל) מים
- 3 כפות סוכר
- 3 טיפות צבע מאכל טבעי
- 1 קיווי חתוך לקוביות
- 1/2 מנגו חתוך לקוביות
אופן ההכנה
- מערבבים בסיר קטן את הג'לטין, המים והסוכר. מביאים לרתיחה על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, ומבשלים עד שהג'לטין והסוכר נמסים לחלוטין.
- מוסיפים את צבע המאכל ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית, מוסיפים פנימה את הפירות ומכסים. מעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות, להתייצבות.
- הופכים (בזהירות!) את הג'לי על צלחת ומגישים.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים