הסוד של סלט קינואה מוצלח הוא מגוון מרקמים וטעמים, שיקפיצו את הטעם הניטראלי משהו של הקינואה.

 

בסלט הזה המלפפונים והשקדים מספקים את הקראנצ'יות, הגבינה מוסיפה רכות ומליחות, ועשבי התיבול והחמוציות מעשירים את הטעם.

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1/2 כוס (60 גרם) שבבי שקדים
  • 3/4 כוס קינואה אדומה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 מלפפונים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס בצל ירוק פרוס דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/4 כוס אורגנו טרי קצוץ
  • 1/4 כוס (35 גרם) חמוציות מיובשות קצוצות
  • 1/2 כוס גבינת ברינזה מפוררת (או גבינת פטה, או בולגרית)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מפזרים את השקדים בתבנית וקולים אותם קצרות, רק עד
  2. הזהבה. מוציאים ומצננים.
  3. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הקינואה 15-12 דקות (כמו שמבשלים פסטה), עד שהיא מתרככת ומסתלסל ממנה קצה לבנבן. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמן, מלח
  4. ופלפל ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
  5. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הגבינה, ומערבבים היטב. מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעדינות. מגישים.

 

איך שומרים?

  • עד 3 ימים, במקרר.

 

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק