עוגיות בריאות אמיתיות

המרכיבים (20-18 עוגיות)

7 גרם פחמימות, 90 קלוריות ליחידה

 

  • ‭1/2‬ כוס (50 גרם) אגוזי מלך
  • 1 כוס פחות 3 כפות (50 גרם) שיבולת שועל קצוצה, אינסטנט
  • ‭2/3‬ כפית אבקת אפייה
  • ‭13-12‬ יחידות משמש מיובש, מומלץ אורגני
  • ‭1/4‬ כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
  • 1 ביצה גדולה
  • ‭2/3‬ כפית תמצית וניל
  • ‭1/3‬ כוס (30 גרם) אגוזי פקאן, שבורים גס
  • 1/4 כוס (40 גרם) חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר

 

ההכנה

‭.1‬ שמים בקערת מעבד המזון עם להב הסכין את אגוזי המלך, שיבולת שועל ואבקת האפייה ומעבדים עד שנוצרים פירורים קטנים, כמעט קמח. מעבירים לקערית ושומרים בצד.

‭.2‬ שמים במעבד המזון (אין צורך לשטוף) את המשמשים ושמן הקנולה ומעבדים לעיסה חלקה ואחידה. מוסיפים את הביצה והווניל ומעבדים עד שהעיסה מבהירה. בעזרת מרית אוספים את העיסה מדופנות המכל ומעבדים שוב. מוסיפים למעבד המזון את תערובת הקוואקר ומעבדים קצרות, רק עד שנוצרת עיסה אחידה. הימנעו מעיבוד יתר.

‭.3‬ מסירים את הלהב מהמעבד, מוסיפים את אגוזי הפקאן והחמוציות ומערבבים במרית לפיזור אחיד. מכסים ומאחסנים במקרר 45 דקות (עד שעה). ‬

‭.4‬ מרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר כ-3 ס"מ ומניחים בתבנית במרווחים של 4 ס"מ זה מזה. מאחסנים במקפיא או במקרר כ-25 דקות.

‭.5‬ מחממים את התנור ל-170 מעלות.

‭.6‬ אופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומשחימות. מצננים ומגישים.

 

  • איך שומרים: עד שבוע במקרר, או עד חודש במקפיא

 

ייעוץ: דיאטנית קלינית מוסמכת, סיגל בלצר-עירון