מרכיבים
100-50 יחידות קטנות
לבצק
- 1 ק"ג קמח
- 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- כ-2 כוסות (כ-500 מ"ל) מים
למלית
- 3 בצלים גדולים קצוצים
- שמן לטיגון
- 4 כוסות (כ-600 גרם) גרגירי חומוס מבושלים
- 200 גרם זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים
- פפריקה אדומה חריפה ומתוקה
- כמון
- פלפל שחור טחון
- מלח
אופן ההכנה
- לשים את כל מרכיבי הבצק כ-10 דקות. מכסים ומתפיחים כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
- מטגנים את הבצל עד להזהבה. מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את שאר מרכיבי המלית וטוחנים למרקם גס.
- מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק.
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-6 ס"מ ומניחים במרכזם מהמלית. מקפלים את העיגולים לשניים מעל המלית, מהדקים את הקצוות וצובטים אותם.
- מחממים במחבת שמן בעומק 2 ס"מ. מטגנים את הסמבוסקים משני צדיהם עד להזהבה.
- מגישים מיד, רצוי בליווי ביצים קשות, חצילים מטוגנים, יוגורט וסלט קצוץ.
ואם רוצים לאפות?
- אפשר להכין את הסמבוסק גם בתנור: מברישים את הכיסנים בביצה טרופה ואופים ב-180 מעלות עד הזהבה.
- עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג