מרכיבים

20-15 יחידות

 

לקציצות

  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כוס עשבי תיבול לפי הטעם (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עלי סלרי, בזיליקום)
  • 1/2 ק"ג בשר בקר, טחון פעמיים
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 1 כף אריסה
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כוס סולת מעורבבת ב-1/4 כוס מים
  • אפשרות: 1/3 כפית אבקת אפייה

 

לציפוי (לא חובה)

  • פירורי לחם או סולת

 

לטיגון

  • שמן קנולה או אחר

 

אופן ההכנה

  1. שמים במעבד המזון את הבצל, השום ועשבי התיבול. מעבדים בהפסקות ("פולסים"), עד שהתערובת קצוצה דק-דק. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות (אם רוצים, גם את אבקת האפייה) ומערבבים לעיסה אחידה - הכי נוח לעשות זאת בידיים. מכסים ומאחסנים במקרר כחצי שעה.
  2. יוצרים מהעיסה קציצות בגודל של כדור פינג פונג. אם רוצים, מגלגלים אותן בפירורי לחם או סולת לציפוי.
  3. יוצקים למחבת שמן בגובה 3 ס"מ ומחממים. מנמיכים את עוצמת הלהבה לבינונית ומטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד, עד שהן משחימות ותוכן עשוי (חוצים אחת ובודקים). מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

 

לא רוצים לטגן?

  • אפשר לבשל את הקציצות ברוטב (למשל, רוטב עגבניות או ציר עוף מתובל), או לטגן אותן טיגון ראשוני בכף שמן, רק עד השחמה, ולהשלים את ההכנה באפייה בחום של 200 מעלות במשך 20-15 דקות (שימו לב, אפייה תתאים רק אם משתמשים בבשר שמן יחסית).

 

איך שומרים?

  • עד 3 ימים, במקרר.

 

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק