מרכיבים

 

  • תבנית פיירקס אליפטית בגודל 34X28 ס"מ
  • 1 חבילה עלי פילו, מופשרת
  • 6-5 פלפלים בינוניים בצבעים שונים
  • 750 גרם גבינה לבנה לאפייה
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט 3% שומן
  • 2 ביצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

 

אופן ההכנה

 

1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.

2. חותכים את הפלפלים לרצועות דקות. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט הבצק והפלפלים.

3. פורשים את עלי הפילו ומניחים מחצית מהם בתבנית. מהדקים לתחתית ולדפנות (שולי הבצק אמורים להישאר מחוץ לתבנית).

4. משמנים קלות את הבצק שבתבנית. מניחים עליו מחצית מכמות הפלפלים ויוצקים מעל מחצית מתערובת הגבינה. מכסים בעלי הפילו שנותרו ומהדקים. משמנים קלות את הבצק, מסדרים עליו את יתרת הפלפלים ויוצקים מעל את יתרת תערובת הגבינות.

5. אוספים לכיוון המרכז את שולי עלי הפילו, כך שיכסו את המילוי.

6. אופים 40 דקות במרכז התנור. מעבירים למדף התחתון בתנור ואופים עוד כ-20 דקות, עד שהמאפה מזהיב היטב.

 

  • סיון פלג היא דיאטנית קלינית ומדריכת אירובי ועיצוב