סלט אורז ססגוני, בריא ומשביע, שנשאר טעים גם שעות לאחר ההכנה - ולכן מצוין לטיולים, לפיקניקים וכדי לקחת לעבודה.

 

אם מכינים את הסלט מראש, יש לפזר עליו את השקדים רק לפני ההגשה.

 

המתכון הוא של שפית שי לי ליפא, באדיבות מחלבות "גד".

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • ‏2 כוסות (480 מ"ל) אורז אדום
  • 50 גרם (1/2 כוס) שקדים מולבנים פרוסים
  • ‏1 תפוח עץ (רצוי מזן פינק ליידי), חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ (לגיוון, אפשר להחליף את התפוח ב-2 נקטרינות או ב-2 אגסים)
  • ‏1 כוס עשבי תיבול קצוצים גס (כוסברה, פטרוזיליה, נענע)
  • ‏3-2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק (החלק הלבן והירוק)
  • 200 גרם גבינה צפתית מעודנת 5%, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ

 

לרוטב

  • ‏1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • ‏1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
  • ‏2 כפות חומץ בלסמי
  • ‏1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק
  • ‏1 כפית דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מרתיחים בסיר גדול כמות גדולה של מים עם מלח. מוסיפים את האורז ומבשלים 30-25 דקות, עד שהאורז רך, אבל לא יותר מדי (הוא צריך להישאר נגיס). מעבירים למסננת ומצננים היטב.
  2. ‏בזמן שהאורז מתבשל קולים את השקדים: מחממים על אש בינונית מחבת עם ציפוי מונע הידבקות (לא מוסיפים שמן) וקולים את השקדים כ-2 דקות, תוך בחישה, עד שהם זהובים. מצננים.
  3. מעבירים את האורז המצונן לקערה גדולה. מוסיפים את תפוח העץ, עשבי התיבול, הבצל הירוק והגבינה, ומערבבים.
  4. ‏מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית או בצנצנת, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מפזרים את השקדים הקלויים ומגישים מיד.

 

ואם מכינים מראש?

  • ‏שומרים את סלט האורז בכלי אטום במקרר עד יממה. לאחר הקירור טועמים ומרעננים את התיבול.

 

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק