מרכיבים
30-25 יחידות
- 100 גרם חמאה רכה
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 3 כפות חלב
- 175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח
- 100 גרם שוקולד חלב, קצוץ דק
לציפוי
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 2 כפיות שמן
לקישוט
- סוכריות צבעוניות (לגיוון, אפשר לקשט את הטראפלס בקוקוס טחון או באגוזים קצוצים)
כלים מיוחדים
30-25 מקלות ארטיק קטנים (או מקלות מתאימים אחרים)
אופן ההכנה
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני). שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר, הווניל, המלח והחלב, ומעבדים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים לתערובת את הקמח והשוקולד, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
- יוצרים מהבצק 30-25 כדורים. מניחים על מגש ושומרים במקפיא בזמן שמכינים את הציפוי.
- ממיסים את השוקולד לציפוי במיקרוגל או על האש. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על האש: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים את השמן לשוקולד המומס ומערבבים היטב. מעבירים את השוקולד לכוס צרה וגבוהה יחסית.
- טובלים קצה של מקל במעט שוקולד מומס ונועצים באחד הכדורים. טובלים את הכדור בשוקולד המומס ומנערים מעודפים. מקשטים בסוכריות צבעוניות ומניחים במגש מרופד בנייר אפייה.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
- שומרים במקרר בקופסה סגורה עד שבוע. אפשר להקפיא עד חודש.
- מתכון של נטלי לוין, מתוך האתר רגע מתוק
של "עלית"