מרכיבים

30-25 יחידות

 

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 3 כפות חלב
  • 175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח
  • 100 גרם שוקולד חלב, קצוץ דק

 

לציפוי

  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 2 כפיות שמן

 

לקישוט

  • סוכריות צבעוניות (לגיוון, אפשר לקשט את הטראפלס בקוקוס טחון או באגוזים קצוצים)

 

כלים מיוחדים

30-25 מקלות ארטיק קטנים (או מקלות מתאימים אחרים)

 

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני). שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר, הווניל, המלח והחלב, ומעבדים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים לתערובת את הקמח והשוקולד, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  3. יוצרים מהבצק 30-25 כדורים. מניחים על מגש ושומרים במקפיא בזמן שמכינים את הציפוי.
  4. ממיסים את השוקולד לציפוי במיקרוגל או על האש. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על האש: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  5. מוסיפים את השמן לשוקולד המומס ומערבבים היטב. מעבירים את השוקולד לכוס צרה וגבוהה יחסית.
  6. טובלים קצה של מקל במעט שוקולד מומס ונועצים באחד הכדורים. טובלים את הכדור בשוקולד המומס ומנערים מעודפים. מקשטים בסוכריות צבעוניות ומניחים במגש מרופד בנייר אפייה.
  7. חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
  8. שומרים במקרר בקופסה סגורה עד שבוע. אפשר להקפיא עד חודש.

 

  • מתכון של נטלי לוין, מתוך האתר רגע מתוק של "עלית"