מעטפות עלי גפן ממולאות בסלט קוסקוס מלא על יוגורט כבשים

 

מצרכים

  • 20 עלי גפן במי מלח
  • קוסקוס (שקית של הכנה מהירה)
  • 1/2 חבילת שמיר
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה
  • 1/2 חבילת בזיליקום
  • 4 כפות שמן זית
  • 100 גרם שקדים שלמים
  • 50 גרם חמוציות מיובשות
  • מלח
  • פלפל
  • יוגורט כבשים איכותי להגשה
  • 3 כפות סילאן

 

אופן ההכנה

מערבבים את כל חומרי הסלט וממלאים את עלי הגפן.

מגישים על יוגורט ומטפטפים מעל סילאן ושמן זית.

 

 

תבשיל טבעוני - מתכון של אמא של עדו מוסרי

 

מצרכים

  • 3 כרישות פרוסות לטבעות דקות
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1/2 1 כוסות חיטה רגילה שהושרתה במים לפחות 8 שעות לפני ובושלה מראש
  • 1 כוס עדשים שחורים שטופים (לא צריך להשרות)
  • 3 שקיות ערמונים בוואקום (סך הכול: 300 גרם)
  • 8 פטריות פורטבלו בלי הרגליים, חתוכות לפרוסות עבות
  • סלסילת פטריות שמפיניון (ללא הרגליים)
  • 15 שזיפים יבשים מגולענים
  • צרור טימין
  • כפית וחצי מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 3 עלי דפנה

 

לרוטב

  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • סילאן
  • שום

 

אופן ההכנה

מקפיצים בסיר שיכול להיכנס לתנור את הכרישה בשמן עם הטימין, עד לקבלת שקיפות.

מוסיפים את שאר המרכיבים בשכבות:

קודם הפטריות, אחר כך הערמונים, ולבסוף החיטה עם העדשים השחורות.

מוסיפים את השזיפים, מערבבים את המים הרותחים עם הפפריקה המתוקה, הסילאן, עלי הדפנה והפלפל השחור.

מוזגים מעל החיטה. מרתיחים על הגז ואז מכניסים לתנור לשעתיים ב-200 מעלות.

 

 

קבב דגים, טחינה לבנה, בצלים מקורמלים ופסטה

 

מצרכים

  • 1 חבילת פסטה
  • 1/2 ק"ג פילה דג לבן
  • 1 בצל סגול
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צ'ילי טרי
  • 3/4 כוס טחינה מוכנה
  • 1 עגבנייה
  • מלח
  • פלפל
  • שמן קנולה
  • 250 גרם בצלצלי שאלוט
  • 4 כפות סילאן
  • 50 גרם חמאה

 

אופן ההכנה

מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן בסיר עם מים.

במקביל, מערבבים את כל החומרים פרט לבצלצלי השאלוט, הסילאן והחמאה.

יוצרים קציצות במשקל של 70 גרם ושומרים בקירור.

צולים את הקציצות על מחבת פסים כשתי דקות מכל צד.

במחבת נוספת עם מעט שמן מזהיבים את בצלצלי השאלוט בשלמותם.

מתבלים במלח, פלפל וסילאן, ומבשלים כשתי דקות עד להתקרמלות.