מרכיבים
4 מנות
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 2/3 כוס (75 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס
- 2 כפות עלי רוקט או עלי ארוגולה קצוצים דק
- 2 כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק
- 1 כף שמיר קצוץ
- 1 כף עירית קצוצה
- 1 כף בזיליקום קצוץ
- 1 כף חומץ בלסמי
- מלח
- פלפל שחור טחון
- 150 גרם גבינת עזים קשה (כגון סנט מור), חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן, מסננים ומעבירים לקערה.
- יוצקים למחבת את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את השום והאגוזים ומטגנים 3-2 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד הזהבה. יוצקים את כל תוכן המחבת, כולל שמן הזית, על הפסטה. מערבבים.
- מוסיפים את עשבי התיבול, החומץ הבלסמי, מלח ופלפל, ומערבבים. מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעדינות.
- מגישים מיד כמנה חמה, או מאחסנים במקרר ומגישים כסלט קר.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק