הכל התחיל בזה שקטפתי צלפים והחמצתי אותם. בזמן שתמהתי מה לעשות אתם נזכרתי ש-20 ק"מ מביתי, בכפר דבורה שמרכז הגולן, חי בסוף המאה השנייה רבי אלעזר הקפר. קפר היה בעל מקצוע שהתמחה בהחמצת צלפים וגם הכין מהם יין, שבין השאר נעשה בו שימוש בבית המקדש.

 

האם רבי אלעזר ניהל עסק של איש אחד, בבוקר מלמד בבית המדרש ובשעות אחר הצהריים קוטף צלפים ומכין מהם יין? או שמא היה בעל מטעים עשיר וכל תלמידי הישיבה עבדו אצלו בעבודה מועדפת, קוטפים צלפים וממלאים כדי חרס?

 

כך או כך, נראה לי שאנשי הכפר לא סבלו ממחסור בצלפים, והוסיפו אותם לכל תבשיל. אז הנה הניחוש שלי לגבי איך נראתה ארוחת צהריים בכפר דבורה התלמודי: קוסקוס עם בצל מטוגן, עדשים, תאנים מיובשות מתוקות וצלפים חמצמצים.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 כוס קוסקוס מלא
  • שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 תאנים מיובשות
  • 2 כפות צלפים
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. משרים את העדשים במים במשך 3 שעות. מבשלים כ-15 דקות במים רותחים ללא מלח, עד לריכוך.
  2. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה.
  3. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד השחמה.
  4. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים. ומגישים חם או פושר.

 

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק