דפי האורז הממולאים האלה הם המנה הכי קיצית שיש: צבעונית, רעננה ומוגשת קרה או בטמפרטורת החדר.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • שמן שומשום או קנולה לטיגון
  • 1 פלפל אדומים חתוך לרצועות דקות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
  • 1 גבעול בצל ירוק קצוץ
  • 3 פטריות פורטובלו פרוסות דק
  • 1/4 כרוב חתוך לרצועות דקות
  • 1 כף רוטב סויה
  • פלפל שחור גרוס
  • 12 דפי אורז גדולים

 

לרוטב

  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • מיץ מלימון שלם
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק או רוטב טריאקי
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים מעט שמן במחבת. מוסיפים את הפלפלים ומקפיצים עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים את הבצל הירוק והפטריות ומקפיצים עוד כדקה. מוסיפים את הכרוב, רוטב הסויה ופלפל שחור, ומקפיצים עוד דקה-שתיים (חשוב שהירקות יישארו פריכים). מסירים מהכיריים ומצננים.
  2. ממלאים במים פושרים קערה רחבה ועמוקה, ופורשים לידה מגבת לחה. טובלים במים דף אורז למשך כחצי דקה, עד שהוא מתרכך, ופורשים אותו על המגבת. מניחים במרכז העלה פס מהמלית. מקפלים את שולי העלה מימין ומשמאל מעל המלית, ומגלגלים.
  3. ממלאים באותו אופן את שאר דפי האורז.
  4. מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ומגישים לצד דפי האורז הממולאים כשהם קרים או בטמפרטורת החדר.

 

  • עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג