אין לי בנות, אלא שני בנים, כך שמחשבות על עוגות ורודות לא חולפות בראשי. אבל כשרציתי להכין משהו עם דובדבנים המפגש עם ורוד היה בלתי נמנע, גם בבצק וגם בזיגוג. והאמת? בסוף אפילו הבנים (הכל כך בנים) שלי לא נשארו אדישים.

 

אם אתם רוצים, אפשר להכין את המתכון בתבנית אינגליש קייק במקום בתבניות מאפינס. אפשר גם להשמיט את הריבה, או להחליף אותה בריבה מפרי אחר או בתוספת אחרת – למשל, שוקולד קצוץ או אגוזים.

 

  • אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג

 

מרכיבים

14-12 מאפינס או עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק

 

  • 100 גרם חמאה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון
  • 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים שלמות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח תופח
  • 4 כפות ריבת דובדבנים

 

לזיגוג

  • 1 כף ריבת דובדבנים חלקה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 100 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם במיקסר ידני או לבחוש ידנית). שמים בקערת המיקסר את הסוכר, המלח, קליפת לימון המגוררת, החמאה והווניל. מערבלים במהירות נמוכה כדקה. מגבירים את המהירות ומערבלים עד שמתקבלת בלילה אחידה. עוצרים את המיקסר ומנקים את דפנות הקערה.
  3. מפעילים שוב את המיקסר במהירות בינונית ומוסיפים את הביצים, בזו אחר זו. עוצרים רגע, מנקים את דפנות הקערה, מפעילים מחדש ומוסיפים את השמנת החמוצה.
  4. מוסיפים את הקמח, ולפני שהוא נבלע לגמרי בבלילה מוסיפים גם את הריבה. ממשיכים לערבל רק עד שמתקבלת בלילה אחידה בצבע ורוד-סגול (נזהרים שלא לערבל יותר מדי – זה יפגע באווריריות העוגה).
  5. ממלאים את השקעים בבלילה עד ל-3/4 מגובהם (כדאי להיעזר בשק זילוף ללא צנתר).
  6. אופים 25-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויציבים למגע.
  7. מחלצים את המאפינס מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.

 

הזיגוג

  1. מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג לבלילה סמיכה וחלקה (אם היא נוזלית מדי מוסיפים מעט אבקת סוכר, ואם היא סמיכה מדי מוסיפים מעט מיץ לימון).
  2. לאחר שהעוגות התקררו לטמפרטורת החדר מזלפים עליהן את הזיגוג באמצעות כפית. מניחים לציפוי להתקשות במשך כ-30 דקות.

 

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק