חלת שוקולד / אורן גירון
- מתכון לשתי חלות
מצרכים
לבצק
- ½ ק"ג קמח לחם קשה
- 180 גרם חלב או מים
- 16 גרם שמרים יבשים
- 80 גרם סוכר אינוורטי או דבש
- 8 גרם מלח
- 2 ביצים
- 60 גרם שמן קנולה
למילוי השוקולד
- 100 גרם אבקת סוכר
- 75 גרם אבקת אגוזי לוז קלויים
- 10 גרם קורנפלור
- 90 גרם חמאה קרה
- 70 גרם פרלינה
- 1 ביצה
- 6 גרם רום כהה
- 100 גרם שוקולד חלב, מומס וקר
להברשה
- 1 ביצה טרופה
- 2 חלמונים טרופים
- מעט מלח
- מעט סוכר
- סוכר גבישי / ברס לוז לקישוט
לסיום
- סירופ סוכר חם (2:1)
אופן ההכנה
הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את כל המרכיבים, לשים במשך 10-8 דקות, עד למבחן חלון הגלוטן - מותחים פיסת בצק בעזרת ידיים מקומחות לעלה דק שאינו נקרע.
מעבירים לקערה משומנת, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
המילוי: במעבד מזון או במיקסר מצויד בוו גיטרה מניחים את החומרים היבשים וטוחנים היטב.
מוסיפים חמאה ופרלינה, טוחנים ומוסיפים את הביצה והרום. מסיימים עם הוספת השוקולד המומס ומעבדים עד לקבלת מסה אחידה. מעבירים לקירור.
ההרכבה: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומניחים מכוסה למנוחה של 20 דקות.
מרדדים כל עלה למלבן, מזליפים "צינור" מהמילוי וסוגרים לגלילה הדוקה.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומעטרים בברס.
בעזרת מספריים יוצרים דוגמה בבצק. מכסים ומתפיחים עד להתפחה של 80 אחוז.
אופים במשך כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
עם הוצאת החלה מהתנור, מברישים מיד בסירופ הסוכר החם. מגישים.
חלת מרציפן
- מתכון לשלוש חלות
מצרכים
לבצק
- 1/2 ק"ג קמח שמרים
- 35 גרם חמאה
- 1 ביצה
- 240 גרם מים
- 50 גרם סוכר דמררה
- ½7 גרם מלח
- קורט הל טחון
לקרם המרציפן
- 100 גרם מרציפן
- 100 גרם סוכר
- 100 גרם חמאה רכה
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
- 60 גרם שקדים מולבנים פרוסים
- שמן פאם בטעם חמאה
אופן ההכנה
הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים את כל המרכיבים במשך כ-8-7 דקות. מכסים את הקערה במגבת מטבח ומתפיחים את הבצק למשך שעה.
קרם המרציפן: במעבד מזון מערבבים מרציפן וסוכר. מוסיפים בהדרגה את החמאה, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקררים.
מכינים את החלות: מחלקים את הבצק לשישה חלקים זהים. מרדדים כל חלק לעובי 3 מ"מ.
מזליפים / מורחים קרם מרציפן ומגלגלים לשישה גלילים. מכניסים לתבנית עץ ויוצרים מכל שלושה חלקים חלה אחת. מתפיחים במשך 45 דקות.
מורחים ביצה טרופה, מפזרים שקדים מולבנים פרוסים ומתיזים תרסיס בטעם חמאה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-30-28 דקות, עד להזהבה.
חלת ירק / ליהי עראסי
- תבנית קפיצית בקוטר 24 ובגובה 6 ס"מ
מצרכים
לבצק
- 500 גרם קמח שמרים
- 20 גרם (כף וחצי) סוכר
- 10 גרם (כף שטוחה) מלח
- ½ כפית אבקת אפיה
- 1 כף קצח
- ¼1 כוס מים בטמפרטורת חדר
- 1 כף שמן קנולה
- 300 גרם חמאה מזוקקת
לתוספות
- 4 כרישה (החלק הלבן)
- חופן פרחים מברוקולי
- חופן פרחים מכרובית
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 6 שיני שום
- 1 גליל גבינת עזים
- קממבר כמהין
להברשה
- 1 ביצה טרופה
- מלח
אופן ההכנה
הבצק: במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, הסוכר, המלח, אבקת האפייה והקצח, ומערבבים קלות. מוסיפים את השמן ולאחר מכן בהדרגה את המים, ולשים במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ונוח לעבודה.
מעבירים את הבצק למשטח העבודה ולשים מעט ביד. יוצרים כדור ומעבירים לקערה מקומחת קלות לתפיחה, עד להכפלת נפח.
בינתיים מזקקים חמאה: בקלחת או בסיר קטן מביאים חמאה לסף רתיחה. מקלפים את הקצף הלבן שנוצר וממתינים עד לקבלת נוזל צלול. מצננים ומעבירים לצנצנת.
התוספות: מאדים את הכרישה עם שמן זית ומעט מלח ופלפל, ומצננים.
צולים פרחי ברוקולי וכרובית קטנה עם שמן זית, שיני שום שלמות, מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך כ-10 דקות. מצננים.
ההרכבה: משטחים את הבצק מעט עם הידיים, ומחלקים אותו לשמונה חלקים במשקל 100 גרם כל אחד.
מניחים את הכדורים על משטח משומן קלות למנוחה של 10 דקות.
מרימים כדור אחד, משטחים מעט עם הידיים ומניחים על משטח העבודה. מותחים את העלה מכל כיוון עד לקבלת עלה גדול ודק ככל האפשר.
מורחים מעט מהחמאה המזוקקת על העלה, מפזרים כרישה ופיסות גבינת עזים וקממבר כמהין. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק, כך שמתקבלים שמונה עלי בצק דקיקים עם גבינה וכרישה ביניהם.
מגלגלים לגלילה ויוצרים שבלול גדול. בין החיבורים מסדרים יפה פרחי כרובית וברוקולי צרובים.
מניחים בתבנית ומתפיחים עד להכפלת הנפח כמעט. מושחים את המאפה בביצה טרופה עם מעט מלח ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-40 דקות, עד להזהבה עמוקה.