גם אם כבר יש לכם מתכון מנצח משלכם למוקפץ, אני חושבת שעדיין כדאי לכם להכיר את המתכון שלי. ההכנה שלו נמשכת חצי שעה גג, כולל החיתוך, והוא הציל אותי אינספור פעמים מהזמנת ג'אנק פוד.

 

אפשר לגוון את המוקפץ הזה בהתאם למה שיש לכם במקרר: במתכון השתמשתי בבצל, גזר, פלפל ומלפפון, אבל אין בעיה להחליף אותם בכרוב, נבטים או פטריות.

 

אפשר גם להוסיף למנה חזה עוף במקום פסטרמה. במקרה שכזה התחילו את הבישול בהקפצת העוף, עד שהוא "נסגר" ומחליף את צבעו, ורק אז הוסיפו את הירקות.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 1 חבילה (כ-250 גרם) נודלס
  • 1 בצל
  • 2 גזרים בינוניים
  • 1 מלפפון
  • 1 פלפל אדום
  • 4 שיני שום
  • 1/2 פלפל צ'ילי
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
  • 1 כף שמן שומשום
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1/2 1 כפות סילאן
  • 1/2 1 כפות חומץ בן יין או מיץ לימון
  • 2 כפות רוטב חריף-מתוק
  • פלפל שחור גרוס
  • כ-400 גרם פסטרמת הודו, חתוכה גס
  • לקישוט (לא חובה): 2 כפות שומשום /ואו בצל ירוק

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הירקות לרצועות דקות. פורסים דק את השום, פלפל הצ'ילי והג'ינג'ר.
  2. מחממים את השמן בווק (או במחבת רחבה) ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום, הפלפל החריף והג'ינג'ר ומקפיצים במשך כמה דקות.
  3. מוסיפים לווק את הגזר, המלפפון והגמבה ומקפיצים עוד כמה דקות, עד שהירקות מתרככים. בינתיים מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן ומסננים אותן.
  4. כשהירקות מתרככים, מוסיפים לווק את הסויה, הסילאן, החומץ, הרוטב החריף-מתוק ופלפל שחור. מקפיצים עוד כמה דקות.
  5. מוסיפים לווק את חתיכות הפסטרמה ומקפיצים עוד דקה-שתיים. מוסיפים את הנודלס, מערבבים ומכבים את האש. מגישים מיד – אפשר לעטר את המנה בשומשום ו/או בבצל ירוק חתוך.

 

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק