מרכיבים
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ
- 3 ביצים בינוניות
- 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר דמררה
- 3/4 כוס ועוד כף (160 גרם) שמן קנולה
- 1 כוס (140 גרם) קמח מלא מנופה
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח כוסמין מנופה
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 1 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית גדושה קינמון
- קורט ג'ינג'ר טחון
- קורט מלח
- 300 גרם (3 כוסות גדושות ולא דחוסות) גזר מגורד
- 30 גרם (1/4 כוס) צימוקים
- 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את התבניות.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר לעבוד גם עם מיקסר ידני או לערבב עם כף). מערבבים את הסוכר, השמן והביצים במשך כדקה במהירות בינונית.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הצימוקים, האגוזים והגזר. מערבבים כדקה נוספת.
- מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את הצימוקים ו-2/3 מכמות האגוזים ומערבבים כחצי דקה נוספת, עד שהם מתפזרים בבלילה באופן אחיד.
- יוצקים את הבלילה לתבניות ומיישרים. מפזרים מעל את יתרת האגוזים.
- אופים 35-30 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
- העוגה נשמרת עד כשבוע במקרר, שהיא מכוסה היטב.
- המתכון באדיבות מעין קאופמן, הקונדיטורית של מאפיית ג'ייקובס