מרכיבים

כ-60 קרקרים

 

  • 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח לבן, מנופה
  • 200 גרם (2/3 1 כוסות) קמח שיפון מלא, מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד 2 כפות) חלב קר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים במעבד המזון את 2 סוגי הקמח, המלח וקוביות החמאה. מעבדים קצרות, רק עד שמתקבלת תערובת פירורית עדינה ואחידה (אפשר לעבד את הבצק גם ידנית, בקצות האצבעות).
  3. מוסיפים את החלב ומעבדים עוד כמה שניות, רק עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק אינו מתאחד תוך כמה שניות, מעבירים אותו למשטח העבודה ולשים אותו מעט בידיים.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה. יוצרים מהבצק כדור ומחלקים אותו ל-4 חלקים שווים. מרדדים את אחד החלקים למלבן בעובי אחיד של 3-2 מ"מ, ובינתיים שומרים את שאר חלקי הבצק מכוסים (חשוב שהרידוד יהיה דק, אחרת הקרקרים לא יהיו פריכים). חותכים את המלבן לכ-16 מלבנים קטנים. דוקרים כל קרקר במזלג בכמה מקומות (החורים ימנעו הצטברות אדים מתחת לקרקרים בזמן האפייה וישמרו עליהם שטוחים).
  5. מניחים את הקרקרים בתבנית במרווחים קטנים זה מזה. אופים 7-5 דקות, עד שהם מזהיבים (ב-2 הדקות האחרונות של האפייה כדאי להעביר את התנור למצב טורבו, לקבלת קרקרים פריכים במיוחד). מצננים על רשת.
  6. מכינים באותו אופן קרקרים משאר חלקי הבצק. הקרקרים יישמרו בכלי אטום במשך כמה שבועות.

 

  • עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג