מרכיבים
כ-60 קרקרים
- 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח לבן, מנופה
- 200 גרם (2/3 1 כוסות) קמח שיפון מלא, מנופה
- 1 כפית מלח
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד 2 כפות) חלב קר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים במעבד המזון את 2 סוגי הקמח, המלח וקוביות החמאה. מעבדים קצרות, רק עד שמתקבלת תערובת פירורית עדינה ואחידה (אפשר לעבד את הבצק גם ידנית, בקצות האצבעות).
- מוסיפים את החלב ומעבדים עוד כמה שניות, רק עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק אינו מתאחד תוך כמה שניות, מעבירים אותו למשטח העבודה ולשים אותו מעט בידיים.
- מקמחים קלות את משטח העבודה. יוצרים מהבצק כדור ומחלקים אותו ל-4 חלקים שווים. מרדדים את אחד החלקים למלבן בעובי אחיד של 3-2 מ"מ, ובינתיים שומרים את שאר חלקי הבצק מכוסים (חשוב שהרידוד יהיה דק, אחרת הקרקרים לא יהיו פריכים). חותכים את המלבן לכ-16 מלבנים קטנים. דוקרים כל קרקר במזלג בכמה מקומות (החורים ימנעו הצטברות אדים מתחת לקרקרים בזמן האפייה וישמרו עליהם שטוחים).
- מניחים את הקרקרים בתבנית במרווחים קטנים זה מזה. אופים 7-5 דקות, עד שהם מזהיבים (ב-2 הדקות האחרונות של האפייה כדאי להעביר את התנור למצב טורבו, לקבלת קרקרים פריכים במיוחד). מצננים על רשת.
- מכינים באותו אופן קרקרים משאר חלקי הבצק. הקרקרים יישמרו בכלי אטום במשך כמה שבועות.
- עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג