מקלובה צמחונית

 

המקלובה הקלאסית היא תבשיל אורז ובשר, המוגש בדרך כלל באירועים מיוחדים. היא מבושלת עם ירקות מטוגנים, והופכים אותה על מגשי זהב וכסף חגיגיים. זוהי גרסה צמחונית (ואפילו טבעונית) לתבשיל האהוב.

 

מתכון של שף טוני עיסא.

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1 בצל
  • 3 תפוחי אדמה
  • 3 חצילים מזן באלדי
  • 1 כרובית
  • שמן לטיגון
  • 3 כוסות אורז לבן
  • 1 עלה דפנה
  • 1מקל קינמון
  • 2 כפות מלח
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 2 כפות שמן צמחי
  • כ-5 כוסות מים, לפי הצורך

 

להגשה

  • חופן שקדים, צנוברים ובוטנים קצוצים גס
  • מעט פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. חוצים את הבצל ופורסים אותו. חותכים את תפוחי האדמה והחצילים לקוביות בגודל 3X4 ס“מ ומפרידים את הכרובית לפרחים.
  2. מטגנים את הבצל בכף שמן עד שהוא מזהיב. מוציאים מהמחבת לצלחת, מוסיפים למחבת כף שמן ומטגנים את הירקות עד להשחמה קלה.
  3. מרפדים את תחתיתו של סיר עמוק ורחב בשכבת אורז דקה, ומסדרים מעליה את הירקות המטוגנים בשכבות: ראשית תפוחי האדמה, עליהם החציל ולבסוף הכרובית. מכסים ביתרת האורז.
  4. מערבבים את התבלינים עם המים ויוצקים לסיר - המים צריכים להגיע לגובה של ס"מ מעל האורז.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 15 דקות, עד שהאורז מוכן.
  6. הופכים את הסיר עם המקלובה על מגש או צלחת רחבה. משאירים את הסיר הפוך במשך 10 דקות, ולאחר מכן מרימים אותו בזהירות.
  7. מטגנים במעט שמן את השקדים, הצנוברים והבוטנים עד שהם מזהיבים מעט, ומפזרים על המקלובה עם הפטרוזיליה.

 

 

סלט משאושה

 

זהו סלט פשוט להכנה, אך משביע במיוחד. הוא מבוסס על שני מרכיבים קלאסיים של המטבח הערבי: עגבניות וחומוס. אל שני חומרי הגלם האלו משדכים טחינה מתובלת, עלי נענע טריים והמון לימון.

 

מתכון של ג'ובראן ג'ובראן, שף המסעדות "שהרזאד" ו-"Faces" בחיפה.

 

מרכיבים

2 מנות

 

  • 8-6 כפות חומוס מבושל
  • 1 כפית סומק
  • 4 עגבניות בשלות וטריות חתוכות לקוביות
  • 2 מלפפונים חתוכים לקוביות
  • 1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות
  • 1 כוס עלי נענע קצוצים
  • מיץ לימון
  • מלח

 

להגשה

  • טחינה גולמית מעורבבת עם מעט מים, מלח ומיץ לימון
  • קרוטונים

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את החומוס עם הסומק בקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומתבלים במיץ לימון ובמלח, לפי הטעם.
  2. מעבירים את הסלט לצלחות, יוצקים עליו טחינה לפי הטעם ומפזרים קרוטונים