מרכיבים
2 לחמים בתבנית לחם או בתבנית אינגליש קייק
- 600 מ"ל (1/2 2 כוסות) מים קרים
- 1/2 כף (15 גרם) סילאן
- 1/3 קובייה (15 גרם) שמרים טריים
- 530 גרם (1/2 4 כוסות) קמח כוסמין
- 230 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח מלא
- 1 כף גדושה (22 גרם) מלח
- 120 גרם (1 כוס גדושה) גרעיני חמנייה קלויים
אופן ההכנה
- מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את המים, הסילאן, השמרים, קמח הכוסמין והקמח המלא, ולשים במהירות הנמוכה ביותר במשך 5 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים במהירות בינונית כ-6 דקות נוספות. בזמן הלישה הבצק צריך להיות גמיש אך מעט דביק (בגלל קמח הכוסמין) - אם הוא יבש, יש להוסיף בהדרגה מים (כף בכל פעם).
- מוסיפים את גרעני החמנייה ולשים כדקה נוספת, עד שהם נטמעים בבצק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומכסים בבד לח. מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- חובטים בבצק כמה פעמים, כדי להוציא ממנו את האוויר, ומעבירים אותו למשטח עבודה מקומח קלות. לשים מעט, עד שכל האוויר יוצא מהבצק.
- מחלקים את הבצק לשניים ומעצבים כל חלק לכיכר מוארכת. משמנים 2 תבניות לחם (או תבניות אינגליש קייק) ומניחים בהן את הכיכרות. מכסים בבד נקי ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי, עד שהכיכרות כמעט מכפילות את נפחן (יש להיזהר מתפיחת יתר).
- לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-230 מעלות.
- אופים את הלחמים 5 דקות, מורידים את חום התנור ל-190 מעלות ואופים 40-35 דקות נוספות.
- מצננים את לחמי הכוסמין על רשת במשך כשעה לפני שפורסים אותם.
- המתכון באדיבות חיליק אפרים, האופה הראשי של מאפיית ג'ייקובס.