ינאי פרישר גוטמן

שם הסטודיו/התמחות: משרד עצמאי: בתים פרטיים, דירות יוקרה, בתי קפה, משרדים, בית כנסת, חנויות, ביתני תערוכות (פרויקטים בארץ ובחו"ל)

לימודים: תואר ראשון בעיצוב פנים במסלול האקדמי של המכללה למינהל

ותק בתחום: 7 שנים

פילוסופיה עיצובית/מוטו: הדיוק, הניקיון העיצובי ותשומת הלב לפרטים הקטנים הם, לטעמי, הלב של עיצוב מוצלח. המחקר שאני עושה עם הלקוח על חיי היומיום שלו, הסגנונות האהובים עליו והחלומות שלו הם המוטו שלי והם הקו המנחה אותי. 

מה הכי אוהב/ת במקצוע: לגלות בכל פעם מחדש שאין גבול לדמיון! לייצר לאנשים סביבה אנרגטית ייחודית להם שעוטפת אותם ומעניקה משמעות חדשה לאיכות החיים שלהם.

בעוד 5 שנים: לא אעסוק בנבואות, אבל אם אמשיך לגדול, ללמוד ולהתפתח כמו עכשיו, אז אהיה מרוצה.

בתמונה: “הלקוחה רצתה בית בסגנון מלון בוטיק פריזאי. תוך שמירה על הקווים העיצוביים שלי הענקתי לה חלל עם חום צרפתי, עם נגיעות מודרניות שמעניקות לו ניקיון, דיוק ומראה על-זמני”.

 

חלל עם חום צרפתי ונגיעות מודרניות. עיצוב: ינאי פרישר גוטמן
חלל עם חום צרפתי ונגיעות מודרניות. עיצוב: ינאי פרישר גוטמן

 

אמי שחר וסלומה פקיאל

שם הסטודיו/התמחות: Design Space, יזמיות ואוצרות. הסטודיו מתמקד בקידום מעצבים ישראליים בארץ ובחו”ל. אנו מציעות גם שירותי ייעוץ ופיתוח קונספטיים ועיצוב לחברות

לימודים: אמי - לימודי אופנה ב-London College of Fashion, עבודה בChristie's- ובגלריות בניו יורק; סלומה - שתי שנות לימודי אדריכלות ב-ESAG Penininghen בפריז ובוגרת עיצוב פנים במכון הטכנולוגי, חולון

ותק בתחום: 4 שנים

פילוסופיה עיצובית/מוטו: הסטודיו נולד מתוך רצון לעודד חדשנות אמנותית ולספק במה לאמנות פרוגרסיבית בכל תחומי המדיה. אנו מתמקדות בעיצוב עכשווי העושה שימוש בחומרים לא שגרתיים.

מה הכי אוהב/ת במקצוע: האינטראקציה המתקיימת בין החלל המעוצב או התערוכה שאנו אוצרות ובין הקהל, היוצרת חוויה מושלמת עבורם.

בעוד 5 שנים: אנו פותחות השנה פלטפורמה חדשה בשם SIQLU, שוק וירטואלי למסחר ורכישה של עיצוב - חלל אוצרותי וירטואלי שמציג מעצבים ואמנים ישראלים מבטיחים וותיקים.

בתמונה: מסעדת אבושדיד בתל אביב. "עיצוב הפנים של המסעדה משקף שפע רב של חומרים וצבעים המתייחס להשפעת התרבויות והאמנויות של המזרח התיכון. הקפדנו לשמור על המהות ההיסטורית יחד עם הוספת מגע ותחושה עכשוויים למבנה האותנטי. התוצאה היא עיצוב אקלקטי וייחודי. כל פריטי הריהוט נוצרו במיוחד למסעדה על ידי אמנים ישראלים, וחלק ניכר מפריטי העיצוב לוקטו בשוק הפשפשים ביפו".

 

מסעדת אבושדיד. שפע של צבעים וחומרים. עיצוב: אמי שחר וסלומה פקיאל
מסעדת אבושדיד. שפע של צבעים וחומרים. עיצוב: אמי שחר וסלומה פקיאל

 

ענת סודרי

שם הסטודיו/התמחות: ענת סודרי - תכנון ועיצוב פנים, מתן שירותי תכנון ועיצוב פנים לבתי מגורים, דירות, משרדים ובתי עסק. בנוסף ניתנים גם שירותי תכנון ועיצוב רהיטים

לימודים: המגמה לעיצוב פנים של הטכניון והסטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים "ברזין - שהם"

ותק בתחום: משנת 2008

פילוסופיה עיצובית/מוטו: עיצוב פונקציונלי נינוח, יפה ומושך את העין מצד אחד, ומצד שני מספק וממלא את הצרכים הספציפיים של הלקוח, את דרישות החיים היומיומיות שלו ואת היכולות הכלכליות שלו..

מה הכי אוהב/ת במקצוע: את האתגר המתחדש בכל פעם, את הצורך להתמודד עם חלל ולהתאים אותו לדרישות הלקוח ולצרכיו באופן האופטימלי ביותר, לגרום ללקוח להבין בסוף התהליך שעיצוב יכול להיות גם יפה וגם שימושי.

בעוד 5 שנים: פשוט שימשיך כך...

בתמונה: "זהו השילוב המושלם שאני יוצרת בחללים בין החיים האמיתיים לעיצוב. בתכנון העיצובי שלי אני נותנת ביטוי לכישרון ולניסיון המקצועיים שלי, אבל לא פחות מכך גם לניסיון החיים שלי, כמי שמתחזקת בית משלה ומגדלת בו שלושה ילדים (ובעל). לכן אני דואגת שבצד החללים הפתוחים, שילובי הצבעים ומשחקי התאורה, יהיה גם איפה לשים את המפתחות כשנכנסים לבית, איפה לאחסן את המזוודות כשלא נוסעים לחו"ל, ושהבד שיעטוף את הספה ייראה נהדר בצילום אבל שגם יצליח לשרוד ילדים עם גלידה וכלב".

עיצוב שמתאים לחיים האמיתיים. עיצוב: ענת סודרי (צילום: איתי בנית)
עיצוב שמתאים לחיים האמיתיים. עיצוב: ענת סודרי (צילום: איתי בנית)

 

 

שירלי דן

שם הסטודיו/התמחות: דן שירלי, תכנון עיצוב ופיקוח בע"מ, מתמחה בתכנון ועיצוב בתי יוקרה

לימודים: הנדסאית אדריכלות

ותק בתחום: 16 שנה

פילוסופיה עיצובית/מוטו: עיצוב פרקטי חסר פשרות.

מה הכי אוהב/ת במקצוע: את כל המכלול, משלב ההיכרות של המשפחה דרך הסקיצות, בניית התוכנית ותהליך הבנייה ועד לתוצאה הסופית. נוצר קשר מאוד מיוחד עם המשפחה כי אני מלווה אותה בכל התהליך עד ליצירת הבית, עוברת איתה תקופה משלב החלום ועד לשלב המימוש. רוב הלקוחות שלנו נשארים חברים טובים שלנו.

בימים אלה עומד להתפרסם ספר שאורלי רובינזון עושה על הפרויקטים שלי. תהליך מאוד מרגש.

בעוד 5 שנים: אמשיך לעשות בדיוק מה שאני עושה. אני אוהבת מאוד את העבודה שלי, מקווה לשמור על אותה התשוקה והאהבה, ושכל פרויקט יביא איתו חוויה חדשה.

בתמונה: "בית יוקרה למשפחה, תוך דגש על עיצוב חלל כפול ומואר ופתחים גבוהים כמאפיין את המשפחה. יש ספרייה על פני שתי קומות שמתחילה בקומת הכניסה וממשיכה מעל הגשר לקומה השנייה. את החלל הכפול מקיף הגשר".

 

חלל כפול. עיצוב: שירלי דן (צילום: איתי בנית)
חלל כפול. עיצוב: שירלי דן (צילום: איתי בנית)

 

ענבל אבגר לוין

שם הסטודיו/התמחות: סטודיו Room Service, עיצוב פנים והלבשת הבית

לימודים: עיצוב פנים באורט סינגלובסקי

ותק בתחום: 4 שנים

פילוסופיה עיצובית/מוטו: מאמינה גדולה בשילוב של ישן וחדש, שילוב של חומרים שונים ויצירת חלל המקפל בתוכו שימוש בצבע, אור ואלמנטים מפתיעים, מעין פסיפס ייחודי לכל אדם.

מה הכי אוהב/ת במקצוע: לקחת את כל מה שלקוחותיי חלמו, אהבו, גזרו ושמרו ולהרכיב להם לוח השראה. זה כמו עבודה סוציאלית בתחום העיצוב, לשבת איתם ולראות את ההבעה על פניהם כשהם פוגשים אותי אחרי זמן העבודה, נקודת מוצא טובה להתחיל ממנה את המסע עד החלק שהכל מתגבש ויוצא מהרעיון אל המציאות והוא התוצאה הסופית.

בעוד 5 שנים: אעמיק בייצור רהיטים מקוריים עבור לקוחותיי.

בתמונה: "עבודה ראשונה שעשיתי, שבה הפכתי חלל בעזרת שימוש בצבע וריהוט בצורות שונות שנתן לחלל עניין וייחודיות גם ללא אמנות או קישוטיות יתר. החלל הזה כל הזמן גדל בעוד רעיון חדש ושונה, ובעצם הופך להיות מיוחד ואישי לבעליו".

 

עניין וייחודיות גם ללא קישוטיות יתר. עיצוב: ענבל אבגר לוין
עניין וייחודיות גם ללא קישוטיות יתר. עיצוב: ענבל אבגר לוין

 

 

יואב אמית

שם הסטודיו/ התמחות: YOAVAMIT Design, פרויקטים ציבוריים/מסחריים ופרטיים

לימודים: עיצוב פנים בבית הספר לעיצוב "אסכולה", תל אביב

ותק: 13 שנים

פילוסופיה עיצובית/מוטו: עיצוב שמייצג תרבות או נשען על תרבות, עיצוב עם שייכות למקום ולזמן שאנו חיים בו, המוביל את הפרויקטים קרוב למקור תוך שמירה מוקפדת על חדשנות, מקוריות ואסתטיקה ומעבירים את המסר העיצובי בצורה בהירה וברורה.

בעוד 5 שנים: אחדד את היכולות העיצוביות שלי כדי להשפיע ולהדגיש את התרבות שממנה אני מגיע.

בתמונה: שואו רום/משרדים של Zarka, רשת אופנה לבגדי גלישה וים. “את החלל קיבלתי גדול וריק, וכל מה שראיתי בתוכו היה גל גדול שעוטף את החלל. הגל שמתחבר ישירות למוצר החברה עוצב ממקלות רבים של עץ שנותנים את תחושת הטקסטורה של הגל המתנפץ”.

 

באווירת ים. עיצוב: יואב עמית
באווירת ים. עיצוב: יואב עמית

 

לילך נקל

שם הסטודיו/התמחות: לילך נקל עיצוב פנים, התמחות בבנייה רוויה ומגורים

לימודים: Ultima School of Design

ותק בתחום: 10 שנים

פילוסופיה עיצובית/מוטו: תכנון נכון ומדויק מבטיח עיצוב מושלם.

מה הכי אוהב/ת במקצוע: חשיבה תכנונית ובחירת חומרים.

בעוד 5 שנים: אשמח לעצב בתי מלון.

בתמונה המצורפת: בית בשרון במראה קלאסי, נקי ואלגנטי. "היה לי חשוב להכניס את החוץ פנימה על ידי חלונות גדולים בכניסה לבית שמאפשרים מבט על כל חלקי הבית. בחירת החומרים נעשתה מתוך מחשבה לתת לחלל מראה יוקרתי וייחודי. בחדרים ובמעברים נבחר פרקט שנותן אווירה חמה וביתית. הגוונים בחלל מונוכרומטיים ומשרים ניקיון, שקט ואלגנטיות, ופריטי הריהוט מוסיפים לאווירה נופך מלכותי".

להכניס את החוץ פנימה. עיצוב: לילך נקל (צילום: גידי בועז)
להכניס את החוץ פנימה. עיצוב: לילך נקל (צילום: גידי בועז)

 

 

הילי לזרוב, רועי קדרנל

שם הסטודיו/התמחות: Other: Wise design Studio, סטודיו לעיצוב פנים ועיצוב מוצר

לימודים: עיצוב פנים, "בית הספר לעיצוב", המכללה למינהל

ותק בתחום: 5 שנים

פילוסופיה עיצובית/מוטו: חלל או מוצר הוא משהו שאדם חייב להתחבר אליו בדיוק כמו שהוא מתחבר לאדם אחר, לכן התכונות האנושיות שאנחנו מוצאים בבני אדם חייבות להיות בכל חלל או מוצר שאנחנו מעצבים - סקס אפיל, אינטליגנציה וחוש הומור, כשהסדר והחשיבות ביניהם משתנה ממקרה למקרה.

מה הכי אוהב/ת במקצוע: הרגע שבו אתה מביט בתוצר הסופי בין אם מדובר בחלל של 1,000 מ"ר ובין אם במנורת רצפה, הוא רגע של עילוי, שבו אתה מרגיש שיצרת משהו, שתרמת משהו לעולם, אולי אפילו שינית משהו, שהזזת איזה גלגל.

בעוד 5 שנים: לופט של 150 מ"ר עם סדנת עבודה מאובזרת היטב, קיר ציור של 5 מטר על 5 מטר, שולחנות עבודה גדולים ושיתופיים וכמובן חלונות ענקיים שפונים לנוף אורבני עם שטח ירוק שמתנגש בו ונותן לו קרב הוגן. ומשם רועי חוזר לפנטהאוז שלו ואני לבית צמוד הקרקע שלי עם הגינה.

בתמונה המצורפת: "העיצוב של רשת ilak מבחינתנו זו קומבינציה עיצובית מנצחת שמשתמשת מצד אחד בשפה עיצובית מסורתית וחמה ומצד שני בשפה עיצובית מודרניסטית ותעשייתית. היא משתמשת באלמנטים אירופיים טהורים ומושפעת גם מעיצוב של רכב אמריקאי פתוח משנות ה-60’. מצד אחד הקומבינציה מצליחה להעניק ללקוח את התחושה של כמה רגעים שבו הזמן קופא ואין לאן למהר, ומצד שני של טיפול מיידי שלא מעכב אותך יותר ותכף ישלח אותך בחזרה למירוץ היומיומי”.

 

קומבינציה עיצובית. עיצוב: הילי לזרוב ורועי קדרנל
קומבינציה עיצובית. עיצוב: הילי לזרוב ורועי קדרנל

  

ניצן הורוביץ

שם הסטודיו /התמחות: Nh Design, בנייה פרטית, דירות ומסחרי, אני מעצב ראשי של שתי חברות ריהוט ומרצה במכללות בתחומי העיצוב השונים

לימודים: אדריכלות ועיצוב פנים, לימודי המשך בעיצוב תעשייתי

ותק בתחום: 14 שנה

פילוסופיה עיצובית/מוטו: Less is More.

מה הכי אוהב/ת במקצוע: אני אוהב לתכנן. יצירתיות בתכנון היא דבר הכרחי. היכולת לקחת רעיון וליצור ממנו מוצר מוחשי מושפעת מהיצירתיות בתכנון. אוהב את השטח, את התהליך, את ההריסה ואת הבנייה.

בעוד 5 שנים: ממשיך לחייך ובעיקר ליהנות בענק מהיצירה.

בתמונה המצורפת: "בית נטול סגנון מובהק, אך בעיקר מאפיין את לקוחותיי: הניקיון, החומרים... יצירה שכיף ונעים לחיות בה".

 

יצירה שכיף לחיות בה. ניצן הורוביץ
יצירה שכיף לחיות בה. ניצן הורוביץ

 

 

רון בלייברג

שם הסטודיו/ התמחות: סטודיו "בלייברג & ליברמן" עיצוב פנים

לימודים: תואר ראשון, בית הספר לעיצוב פנים המסלול האקדמי,המכללה למינהל

ותק בתחום: מאז סיום לימודיי התחלתי לעסוק בעיצוב פנים, לפני כ-5 שנים הקמתי סטודיו עצמאי בבעלותי

פילוסופיה עיצובית/מוטו: Table For One - גישה שאומרת שאם נהפוך את תהליך העיצוב של כל פרויקט לחקר עמוק וממוקד אדם, נקבל נאמנות אבסולוטית של כל המשתמש באותו חלל. החשיבה צריכה להיות על המשתמש הבודד (האינדיבידואל), כך שאם הצלחתי לגעת באחד, הצלחתי לגעת ברבים.

מה הכי אוהב/ת במקצוע: את בעלי המקצוע שמלווים אותי בתהליך ומצליחים להוליד את הפנטזיות שלי מהשרטוט הדו ממדי.

בעוד 5 שנים: אעצב מלונות בוטיק מעבר לים.

בתמונה המצורפת: "בחרתי במשרדי 'רוני ארנון תקשורת', פרויקט מאתגר ומעניין שקיבלתי, ובו התבקשתי להפוך חלל של מטפלים אלטרנטיביים למשרד יחסי ציבור, להפוך את הסביבה החיצונית לסביבה נעימה ולהשרות בחלקו הפנימי אווירה של עבודה המשלבת תחושה נעימה וביתית".

 

אווירה נעימה וביתית. עיצוב: רון בלייברג (צילום: ינאי דיטש)
אווירה נעימה וביתית. עיצוב: רון בלייברג (צילום: ינאי דיטש)