מתכון של שפית מאיה דרין, באדיבות "השחר העולה".

 

מרכיבים

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

 

לבצק הפריך

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות גדושות אבקת קקאו
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 כוס גדושה (150 גרם) קמח רגיל
  • מעט מים קרים (לפי הצורך)

 

למילוי השוקולד פאדג'

  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
  • 3 כפות גדושות ממרח אגוזים
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח תופח
  • 3 כפות גדושות ממרח מתוק בהיר – "לוטוס", חלבה או נוגט אגוזים

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. שמים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים, למעט המים, ומעבדים כמה שניות, רק עד שנוצר בצק פירורי. אם לא מתקבל בצק, מוסיפים כף או שתיים של מים קרים ומעבדים עוד כמה שניות.
  2. משטחים מעט את הבצק, עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-20 דקות.
  3. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בקוטר גדול מעט יותר מזה של התבנית. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים אותו לתחתית שלה ולדפנותיה. מניחים במקרר בזמן שמכינים את המילוי.

 

המילוי והאפייה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. ממיסים יחד את החמאה, השוקולד, ממרח האגוזים והסוכר במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: שמים את המרכיבים בקערה, מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבל קרם חלק. בסיר: שמים את המרכיבים בסיר קטן (או בקערת מתכת), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבל קרם חלק.
  3. מוסיפים לקרם השוקולד את הביצים ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הקמח התופח ומערבבים רק עד שהוא נטמע בקרם. יוצקים על תחתית הבצק.
  4. מחממים מעט את הממרח הבהיר כך שיהפוך לדליל (אפשר במיקרוגל או בסיר על אש נמוכה). יוצקים על קרם העוגה ומערבבים מעט עם תערובת השוקולד בעזרת חוד של סכין, כדי ליצור דוגמת שיש.
  5. אופים את פאי השוקולד בחלקו התחתון של התנור במשך כ-30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הפאי יוצא עטוף בפירורים לחים.

 

בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק