מרכיבים
כ-20 יחידות
- 3 קופסאות (100 גרם כ"א, לאחר סינון) טונה במים או בשמן
- 2 ביצים טרופות
- 1/3 כוס פירורי לחם
- 70 גרם אגוזי מלך טחונים
- 1 גבעול סלרי, קצוץ דק
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 כפית פלפל חריף קצוץ דק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
- מסננים את הטונה מהשמן או מהמים ומעבירים לקערה. מפוררים אותה במזלג. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים ומאחסנים במקרר כשעה.
- יוצרים מהעיסה קציצות עגולות בגודל של כדורי פלאפל.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את קציצות הטונה כ-3 דקות, עד שהן שחומות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.
לא רוצים לטגן את קציצות הטונה?
- מכינים קציצות שטוחות, ומטגנים טיגון ראשוני קצר בכף שמן. משלימים את ההכנה באפייה של 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
איך שומרים?
- עד 3 ימים, במקרר.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק