למרות שמו, אורז שחור או אורז בר (Wild Rice) כלל אינו אורז, אלא מין של דגן הגדל בעיקר בצפון אמריקה. האינדיאנים מגדלים אותו כבר מאות שנים, והוא אפילו הוכתר למאכל הלאומי של מינסוטה.

 

אורז הבר עשיר בסיבים, ולכן מתאים למי שנוטה לסבול מעצירות לאחר אכילת אורז. הוא אינו זול – כ-8 שקלים ל-100 גרם - אבל שווה את המחיר: 2 כוסות ( כחצי ק"ג) של אורז בר יבש יתנו לכם 8 כוסות של אורז מבושל, כלומר מחיר של 5 ש"ח למנה אחת.  

 

מרכיבים (4 מנות, 300 קלוריות למנה)

  • 1 כף שמן
  • 1 בצל קלוף קצוץ
  • 1 כוס אורז בר שטוף
  • 3 כוסות מים (רצוי מינרליים)
  • מלח  
  • פלפל שחור גרוס
  • 100 גרם חמוציות ללא סוכר 
  • 50 גרם שקדים

 

אופן ההכנה

 

1. מחממים את השמן בסיר בינוני ומאדים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את אורז הבר ומטגנים תוך ערבוב 2-1 דקות.

2. מוסיפים לסיר את המים והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מערבבים שוב, מכסים חלקית ומבשלים על אש קטנה כ-40 -50 דקות עד שרוב המים נספגים באורז. 

3. מוסיפים לסיר את החמוציות והשקדים, מערבבים מכסים שוב, ומבשלים עוד כ-10-5 דקות עד שכל המים נספגים באורז.

 

 ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

לבלוג של ענבר חוברה