המרכיבים (3 מנות)

 

  • 1 כוס קינואה
  • 6 כוסות 1/2 1 ליטר מים
  • 1 כוס (240 מ"ל) עדשים שחורות קטנות, עדשי קוויאר
  • ‭1/2‬ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 5 עגבניות מיובשות, קצוצות
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס

 

ההכנה

 

‭.1‬ שמים את הקינואה בסיר בינוני ומוסיפים 2 כוסות מהמים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כרבע שעה, עד שהמים נספגים. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.

‭.2‬ שמים את העדשים בסיר בינוני עם 4 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים ‭30-20‬ דקות, עד לריכוך. מסירים מהאש, מסננים ומניחים לצינון.

‭.3‬ שמים בקערה גדולה את הקינואה, העדשים ושאר מרכיבי הסלט. מערבבים היטב ומגישים. הסלט יישמר במקרר יומיים בכלי סגור.

 

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים