המרכיבים (3 מנות)
- 1 כוס קינואה
- 6 כוסות 1/2 1 ליטר מים
- 1 כוס (240 מ"ל) עדשים שחורות קטנות, עדשי קוויאר
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 5 עגבניות מיובשות, קצוצות
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס
ההכנה
.1 שמים את הקינואה בסיר בינוני ומוסיפים 2 כוסות מהמים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כרבע שעה, עד שהמים נספגים. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
.2 שמים את העדשים בסיר בינוני עם 4 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 30-20 דקות, עד לריכוך. מסירים מהאש, מסננים ומניחים לצינון.
.3 שמים בקערה גדולה את הקינואה, העדשים ושאר מרכיבי הסלט. מערבבים היטב ומגישים. הסלט יישמר במקרר יומיים בכלי סגור.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים