"מה זה כל השאלות האלה על טופו, את מתחזקת?" שואלת רונית הטבעונית.

 

"לא, לא. פשוט בחום הזה לא כל כך מתחשק לאכול בשר, אז רציתי מתכון צמחוני, אבל מה זה משנה, נכון"?

 

"זה משנה!"

 

אופס...

 

נכון, אני עדיין לא צמחונית, אולי חצימחונית - אבל עד שזה יקרה אני לא מתנצלת, סליחה!

 

הילדים שלי אוהבים מאוד את השווארמה הצמחונית של חברה מסחרית ידועה, אז החלטתי לנסות להכין שווארמה צמחונית בבית. ניסיונות מרובים (לא נוסה על בעלי חיים) הובילו אותי לתוצאה טעימה קלה שעשויה משלושה מרכיבים (פלוס מלח, פלפל ושמן, אבל הם לא נחשבים).

 

אז קבלו את המתכון שיסדר לכם שני צמחוני ואפילו טבעוני.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

  • 1 חבילה (300 גרם) טופו
  • 1 כף תבלין לשווארמה
  • 2 כפיות מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 2 בצלים
  • 2 כפות שמן

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הטופו לרצועות דקות בעזרת הסכין הרחבה של הפומפייה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  2. חותכים את הבצל לרצועות.
  3. מחממים את השמן במחבת ומקפיצים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הטופו ומטגנים במשך כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא משחים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך (אבל לא להגזים עם תבלין השווארמה, שבכמות גדולה גורם לטעם מריר).

 

בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק