ריזוטו פתיתים פלוס

 

  • מתכון ל-4 סועדים

 

מצרכים 

  • שקית "פתיתים פלוס" מוכנים של "אסם" לפי הוראות היצרן
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 2 בצלים לבנים קצוצים דק ומטוגנים קלות
  • מלח
  • פלפל

 

אופן ההכנה

בסיר נוסף מערבבים את הפתיתים המוכנים, השמנת המתוקה, הבצלים המטוגנים ומלח ופלפל לפי הטעם.

מביאים לרתיחה ומבשלים במשך חמש דקות.

מוסיפים כחצי מכמות הפרמז'ן ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.

הרכבת המנה: מניחים מהריזוטו על צלחת ההגשה. מפזרים מעל פרמז'ן, בצל מטוגן ופלפל חריף קצוץ.

 

 

קציצות דגים מרוקאיות

 

  • מתכון ל-6 סועדים

 

מצרכים לתערובת הקציצות

  • ½ 1 ק"ג דג נסיכת הנילוס, ללא עור, טחון
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 גזר שלם קלוף
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית כורכום
  • קורט משיה (תבלין מרוקאי)
  • קורט אבקת מרק עוף
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

 

אופן הכנת הקציצות

בעזרת פומפייה מגררים גזר לתוך תערובת הקציצות.

מוסיפים את הכמון, הכורכום, אבקת מרק העוף, פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם.

מעסים את התערובת ומכינים קציצות לפי הגודל הרצוי.

 

מצרכים להכנת הרוטב

  • 4 פלפלים יבשים אדומים מתוקים
  • 1 פלפל יבש חריף
  • 1 גזר חתוך ל"שרוכים" דקים
  • 6 שיני שום
  • 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • ¾ כוס שמן קנולה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כף פפריקה חריפה
  • קורט אבקת מרק עוף
  • קורט כמון

 

אופן הכנת הרוטב

מחממים סיר רחב.  

מנקים את הפלפלים מגרעינים, שוטפים אותם ומניחים בסיר.

מוסיפים את שיני השום והגזר החתוך.

בקערה נפרדת מערבבים את השמן, הרסק ושאר התבלינים.

מוסיפים כוס מים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

שופכים את התערובת לסיר ומבשלים עד לבעבוע.

מוסיפים את הקציצות ומבשלים על חום בינוני כחצי שעה.

ניתן להגיש על גבי אורז או קוסקוס.

 

 

לחם עוף מרוקאי

 

  • מתכון ל-8 סועדים

 

מצרכים להכנת הבצק

  • 1 ק"ג קמח שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס מים פושרים
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף מלח

 

אופן הכנת הבצק

שופכים את כל החומרים לקערת המיקסר. מערבלים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ויפה.

מתפיחים עד להכפלת הנפח.

קורצים מהבצק עיגולים בגודל כף היד.

על גבי משטח מקומח מרדדים את העיגולים לגודל של פיתה.

מתפיחים כחצי שעה נוספת.

 

מצרכים להכנת מלית העוף

  • 6 כרעיים נקיות מעור
  • 1 ק"ג בצל
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 1+1/2 כפיות פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מחוקה כורכום
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית סוכר

 

אופן הכנת מלית העוף

בסיר עם מים מבשלים את הכרעיים ומוסיפים את כל התבלינים.

לאחר כ-20 דקות מורידים מהאש ומניחים בצד להצטננות.

במחבת גדולה מטגנים את הבצלים עם רבע כוס שמן.

מפרקים את הכרעיים מעצמות, קוצצים גס את בשר העוף ומוסיפים לתוך הבצל המטוגן.

מוסיפים את הכוסברה, מטגנים כדקה נוספת ומורידים מהאש.

מניחים להצטננות נוספת.

 

הרכבת המנה: לוקחים חופן מהמלית של העוף ומניחים במרכז עיגול הבצק.

סוגרים את עיגול הבצק ומהדקים בצדדים.

לאחר שכל הכיסונים מוכנים, מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל-12-10 דקות.

כשהכיסונים אפויים ומוכנים, מורחים אותם במעט שמן זית לקבלת ציפוי מבריק.