איקרה אסלית

 

  • מתכון ל-4 סועדים

 

מצרכים

  • 250 גרם ביצי הרינג
  • 1+1/2 כוסות שמן קנולה
  • 2 פרוסות חלה ללא הקרום רטובות וסחוטות
  • 5 כפות חומץ
  • 250 מ"ל מי סודה
  • 1 בצל לבן קצוץ להגשה
  • 1 עגבנייה להגשה
  • 1 מלפפון להגשה

 

אופן ההכנה

משרים את ביצי הדגים במשך 20 דקות במי סודה כדי שילבינו מעט.

מוציאים ומעבירים את שאר החומרים, פרט לשמן, למעבד מזון. טוחנים היטב ומזליפים מעל את השמן.

הרכבת המנה: מגישים לצד חלה וירקות פרוסים.

 

 

קרפצ'ו

 

  • מתכון ל-4 סועדים

 

מצרכים

  • 1 נתח פילה שלם של פרה מבוגרת
  • חופן עלי רוקט
  • 1 פלפל
  • מלח
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי

 

אופן ההכנה

רוחצים את הפילה היטב ומייבשים עם מגבת נייר. סוגרים עם ניילון נצמד ומכניסים למקפיא.

כחצי שעה לפני ההגשה, מוציאים מהמקפיא.

הרכבת המנה: פורסים את הפילה דק-דק.

מניחים על גבי צלחת הגשה. מזליפים מעל שמן זית, מפזרים עלי רוקט ומתבלים בפלפל ובמלח.

 

 

מינוט סטייק לצד לחמניות ביס מתוקות

 

  • מתכון ל-5 סועדים

 

מינוט סטייק

 

מצרכים

  • 400 גרם אנטרקוט פרוס לפרוסות דקות
  • 2 עגבניות בשלות
  • 1 פלפל חריף פרוס דק
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית
  • טחינה מוכנה

 

אופן ההכנה

מלהיטים פלאנצ'ה בחום גבוה. יוצקים שמן זית על הפלאנצ'ה.

מתבלים את נתחי האנטרקוט במלח ושמן זית.

צולים את הנתחים כחצי דקה מכל צד ומוציאים למשטח חיתוך.

חותכים את הנתחים לרצועות דקות.

הכנת ממחה עגבניות ופלפל: קוצצים את העגבניות. מוסיפים לפלפל החריף, מתבלים בשמן זית ומערבבים.

 

לחמניות ביס

 

  • כ-30 לחמניות

 

מצרכים

  • 1 ק"ג קמח שמרים
  • 400 מ"ל מים פושרים
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 כף מלח גס
  • 2 כפות סוכר
  • 3 חלמונים
  • 1 ביצה טרופה

 

אופן ההכנה

שמים את כל החומרים בקערת המיקסר. מערבלים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ויפה.

מתפיחים עד להכפלת הנפח.

מחלקים לכדורים במשקל 60 גרם כל אחד.

לשים כל כדור ומתפיחים שוב כחצי שעה.

מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה.

 

הרכבת המנה: מורחים לחמנייה בממחה העגבניות והפלפל החריף.

שמים בתוכה את נתחי האנטרקוט המוכנים.

מזליפים טחינה מעל.