ירקות כתומים שומרים על תפקוד תקין של המערכת החיסונית וחיוניים לראייה.הבטא-קרוטן, שמגיע מהצבע הכתום, לא נהרס בזמן הבישול.
החומרים
לירקות הכתומים:- 500 גרם דלעת, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- 3-2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
- 3 כפות עלי תימין, מופרדים מהגבעולים
- 1 כף סוכר חום בהיר דמררה
- מלח גס, פלפל שחור גרוס
- 4 כפות שמן זית
- מיץ מ-1/2 לימון
לאורז:
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים אדומים, חצויים ופרוסים
- 1/2 1 כוסות אורז בסמטי
- 1/2 1 כוסות גרגירי חומוס, מבושלים (אפשר קפואים, מופשרים)
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 כף ראס אל־חנות (תערובת תבלינים)
- 3 כוסות מרק צח, או מים
- 100 גרם צנוברים, קלויים
ההכנה
1. להכנת הירקות הכתומים: מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים. מעבירים לתבנית בשכבה אחידה ואופים 40-50 דקות, עד שהירקות מתרככים ועדיין שומרים על צורתם.2. במקביל מכינים את האורז: מחממים בסיר כבד את שמן הזית ומטגנים את הבצל 6 דקות. מוסיפים את האורז, החומוס והתבלינים ומטגנים דקה. מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות. מכבים ומשהים מכוסה 15 דקות. מערבבים את תכולת הסיר.
3. להגשה: מעבירים את האורז לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הירקות הכתומים ואת הצנוברים ומגישים.
- מתוך הספר "טעים ובריא", מאת בני סיידא, בהוצאת "מודן"