מרכיבים

5 מנות

 

  • 4 כפות שמן זית
  • 15 שוקי עוף, עם עור
  • 2 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות קטנות
  • 6 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • אפשרות: 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. בזמן שהתנור מתחמם, מחממים על להבה גבוהה סיר כבד ורחב שמתאים גם לשימוש בתנור. מוסיפים את השמן ומטגנים את העוף משני הצדדים, עד שהעור מקבל גוון אגוזי. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  3. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מחזירים את השוקיים לסיר, מוסיפים כמחצית מכמות הפלפלים (משני הצבעים), מניחים עליהם את תפוחי האדמה ומסיימים ביתרת הפלפלים. מוסיפים את
  4. התבלינים ויוצקים מים עד לגובה תפוחי האדמה (שכבת הפלפלים העליונה נותרת חשופה). מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  5. מעבירים את הסיר המכוסה לתנור וצולים כשעה-שעה וחצי, עד שכמות הרוטב מצטמצמת בכמחצית.

 

איך שומרים?

  • עד 4 ימים, במקרר.