לפני כמה חודשים נסעה בתי עם המשפחה לבקר את ההורים של בעלה בשבדיה. לאחר יומיים קיבלתי ממנה טלפון:

 

"אמא, תשמעי, יש פה עוגיות שאי אפשר להפסיק לאכול אותן".

איזה עוגיות?

"לא יודעת, אבל הן ממש טעימות".

רצינית?

"לא נעים, לי אבל חיסלתי כבר חצי קופסה. בכל פעם שמיה ואני עוברות לידן אנחנו לוקחות עוגייה".

ממה הן עשויות? משוקולד?

"לא. מיה קוראת להן עוגיות בננה".

יש בהן בננות?

"לא, אבל הן נראות בדיוק כמו הבננות הקטנות האלה שעשויות מגומי".

נו, תביאי מתכון.

"אמא, את נוראית!"

הלו, שכחת מי אמא שלך!? בקשי מתכון!

"את עושה לי בושות".

תגידי לה שזה בשביל הבלוג שלי  וזה חשוב!

 

ואכן נחת אצלי מתכון בשבדית.

 

השוס הגיע כשהמתכון תורגם: חמאה, קמח וסוכר וניל. סה טו! עוגיות חמאה פשוטות משלושה מרכיבים, שאחרי האפייה טובלים בסוכר. האמת, הייתי סקפטית – אבל אחרי שהכנתי אותן ונתתי בהן ביס הבנתי למה העוגיות האלה נעלמות במהירות: הן רכות, הן נמסות בפה ופשוט מושלמות!

 

  • עוד מתכונים מצוינים של דורית מנו-טל אור - בבלוג שלה, "Sweet Dooly". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

כ-30 עוגיות

 

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן (אפשר גם קמח מלא)
  • 2 כפות סוכר וניל
  • סוכר או אבקת סוכר לציפוי

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את החמאה, הקמח וסוכר הווניל. לשים רק עד לקבלת בצק רך (עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות).
  3. יוצרים מהבצק כדורים או סהרונים. מניחים בתבנית ואופים 15-12 דקות.
  4. כשעוגיות החמאה עדיין חמות מעבירים אותן עם כף לצלחת עם סוכר והופכים אותן כדי שיצופו מכל הצדדים.
  5. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.