מה לנו ולכוכבות הוליוודיות? לא הרבה, מלבד מה שאנחנו קוראים עליהן ברכילות ורואים במצעדים על השטיחים האדומים. כן, הקנאה אוכלת אותנו למראה כל הזוהר הזה, אבל רק מעטים מאיתנו באמת היו יכולים לעמוד בכל העינויים שכוכבת ממוצעת מעבירה את עצמה כדי לשמר את המראה שלה. הן אולי יפרגנו לגנטיקה שלהן, אבל מדובר במשטר מאוד נוקשה שכולל אימוני ספורט יומיים ודיאטות קשוחות.

קחו לדוגמה את לורה פרפון, כוכבת הסדרה "כתום זה השחור החדש" (וכמובן דונה ב"מופע שנות ה-70"), שסיפרה שתמיד עשתה דיאטות כסאח מוזרות עד שהרסה לעצמה את חילוף החומרים. לדבריה, השיא האישי שלה היה כשהזריקה לעצמה הורמון HGC שנלקח משתן של נשים הרות, כדי לרזות. ג'נוארי ג'ונס דאגה לייבש את השלייה של העובר שלה אחרי הלידה, שמה אותה בקפסולות, ובלעה אחת מדי יום כדי להיפטר ממשקל ההיריון.

קריסטין באואר ואן סטראטן, כוכבת "דם אמיתי", מספרת שהתעטפה כולה בתחבושות אלסטיות טבולות בחומר מנקז רעלים, לבשה מעל פונצ'ו כדי להזיע, ורצה במעגלים לצלילי מוזיקה. שרה מישל גלר עושה דיאטת מרק כרוב וליידי גאגא שותה ויסקי לפני שהיא מתאמנת.

האם כדאי לאמץ את הדיאטות של הכוכבות, או שמדובר בטווח הארוך בנזק לבריאות? ביקשנו מאסנת בוברוב, דיאטנית לייף מבית סופר-פארם , לתת את דעתה המקצועית על 5 מהדיאטות הטרנדיות ביותר בהוליווד, לרגע זה.

 

מתחילים דיאטה? מומחי סופר-פארם מייעצים: כך תרגישו שבעים יותר

   

דיאטת דוקאן

גם להיות נסיכה זה לא קל, תעיד על כך קייט מידלטון הבריטית. מידלטון אימצה כאורח חיים חדש את הדיאטה שהמציא רופא בשם פייר דוקאן, והיא מחולקת לארבעה שלבים:

בשלב הראשון אוכלים במשך שבוע חלבונים טהורים בלבד: דגים, בשר רזה וחלבונים של ביצה.

בשלב בשני מוסיפים לחלבונים ירקות ירוקים או מבושלים, ואוכלים כמה שרוצים עד שהמשקל העודף יורד.

השלב השלישי מחולק לשניים, והוא אפילו כיפי: על כל קילו שירדתם עד עתה, תקבלו חמישה ימים של כיף יחסי. כלומר, אם ירדתם 5 קילו, 25 יום אתם אוכלים את החלבונים והירקות, ובנוסף שתי פרוסות לחם מלא ופרי, ובשבוע- שתי מנות של עמילן ושתי ארוחות חגיגה שבהן תאכלו מה שאתם רוצים כולל קינוח וכוס יין אדום, בתנאי שלא תיקחו מנה שנייה. ד"ר דאנקן מסביר שהשלב הזה אמור לייצב את הגוף, כדי שלא תעלו את המשקל על ידי חזרה דרסטית לאכילה רגילה.

השלב הרביעי בדיאטה הוא חזרה לאכילה רגילה (אבל בריאה ולא מוגזמת) עם פחמימות והכל, אבל למשך כל החיים תמשיכו במשך יום אחד בשבוע, לאכול רק חלבונים טהורים.

דבר הדיאטנית: "מאחר וחלבונים נותנים בוסט מצוין לחילוף החומרים, רוב האנשים יגיבו בירידה מהירה במשקל בדיאטה הזו, ובניגוד לדיאטת אטקינס, כאן יש גם תהליך של איזון. שלב הייצוב הוא שלב חשוב מאוד, שעוזר לגוף להתאזן מחדש ולהחזיר אותו למצב של אכילה רגילה.

החסרונות בדיאטה הזאת הם חוסר ההתייחסות לאורחות חיים והרגלים. גם ההרגלים חשובים וגם הפסיכולוגיה שמאחוריה. למרות היתרונות, גם כאן אנחנו הופכים להיות עבדים לדיאטה".

 

דיאטת מאסטר קלנז

הבטן השטוחה של ביונסה היא תוצאה של דיאטה אכזרית במיוחד. המאסטר קלנז היא דיאטה שמורכבת כולה מנוזלים ועושים אותה עשרה ימים לפני הופעות ושטיחים אדומים, או כשעולים כמה קילו.

מתחילים את הבוקר עם כוס מי מלח על קיבה ריקה. בהמשך היום שותים שש כוסות של תערובת שמכילה לימון, מייפל, פלפל קאיין ומים, ומסיימים בתה משלשל עדין. עשרה ימים יביאו לתוצאות וינקו לכם את הגוף. או למותכם, תלוי מה יבוא קודם.

דבר הדיאטנית: "בדיאטה הזו קשה למצוא יתרונות. היא אומנם מנקה את הגוף, אבל עושה זאת באגרסיביות רבה מדי. ניקוי אמיתי של הגוף לא קורה בעשרה ימים, אלא בשלושה-ארבעה ימים, ומתנהל באופן הרבה יותר מאוזן, עם שייקים והרבה ירקות ופירות. כל סוגי המשלשלים, עדינים או לא, הם רעיון גרוע כי הם מזיקים לגוף. גם אם תורידו בדרך הזו שני קילו, הם יחזרו מאד מהר כי אין כאן שום שינוי בהרגלי האכילה".

 

 

חסידים נוספים למאסטר קלנז: דמי מור, אשטון קוצ'ר ופינק (צילום: gettyimages)
חסידים נוספים למאסטר קלנז: דמי מור, אשטון קוצ'ר ופינק (צילום: gettyimages)

  

דיאטת פלאו

דיאטת פלאו היא "דיאטת אנשי המערות", והרעיון הוא שחוזרים לאכול מאכלים בסיסיים כפי שהם אכלו. אמנם מייגן פוקס לא צדה את החיות בעצמה, אבל היא חסידה נלהבת של פלאו ותזונתה מורכבת מבשר, ירקות, דגים, פירות, ביצים, בטטות ותפוחי אדמה. אפילו קפה לא שותים בדיאטה הזאת.

דבר הדיאטנית: "גם כאן, כאשר החלבון הוא המרכיב הדומיננטי והבשר מהווה אחוז גבוה מאוד מהתזונה, הירידה במשקל תהיה מיידית ומהירה. בהרבה מקרים, אם מתמידים יש גם ירידה בפרמטרים של שומן בדם בגלל הירידה הכללית במשקל. בנוסף, הדיאטה היא נטולת שומני טראנס ולכן טובה מאד לגברים שהשמנה בטנית טיפוסית לגופם.

החיסרון הוא שקשה להתמיד בדיאטה כל כך קיצונית. החוסר המוחלט בפחמימות הוא לא פשוט להתמודדות, הרבה אנשים יחזרו לאכול פחמימות מתוך הצורך בהפרשה של הסרוטונין. בדרך כלל, החזרה לפחמימות תהיה מועצמת".

 

דיאטת 5:2

ג'ניפר אניסטון מתרגלת דיאטה שבה במשך 5 ימים בשבוע אוכלים רגיל, וביומיים בנותרים אוכלים רק 500 קלוריות- למעשה כמעט צום מוחלט, מאחר בדיאטה הזאת סופרים גם את הקלוריות שבירקות.

דבר הדיאטנית: צמצום הקלוריות המאסיבי תורם לבריאות, מעבר להורדה במשקל. היומיים האלה תורמים להפחתה של העקה החמצונית, המשנה את הרגישות שלנו לאינסולין ומאריכה את חיינו. לכן יש היגיון מסוים בצמצום האכילה, שמאפשרת פעילות מוגברת של הגוף, לצד התאוששות נמוכה: יש זמן ממושך יותר לפעולה של נוגדנים והפעלה וניצול היכולות של הויטמינים, במקום לעיכול.

החסרונות הם שצום של יומיים רצופים הוא קשה, והאכילה המועטת ביומיים האלה היא נטולת הנאה לגמרי. לדוגמה, סלט עם עגבניה, מלפפון, גמבה, חסה וכפית שמן שווה 120 קלוריות, וזה גם ממש לא טעים. גם כאן מדובר בדיאטה של פתרון מהיר וטכני, שגורמת להתעסקות יתר באוכל בלבד ולכן היא מתכון כמעט בטוח להתפתחות של הפרעות אכילה ולתסכול".

     

הדיאטה המקרוביוטית

גווינית' פלטרו היא חסידה ידועה של הדיאטה המקרוביוטית, שמבוססת על התייחסות הוליסטית לאכילה ולגוף. בגדול, אוכלים מאכלים פשוטים בטיפול מינימלי וללא תיבול מלבד מלח. 60 אחוז מהתפריט הוא דגנים מלאים והשאר מורכב מירקות, פירות הרבה הנבטה והגבלה של כמות הנוזלים. המקרוביוטיקה מאמינה שמרבית הנוזלים צריכים להגיע מהאוכל עצמו, כדי לא למהול את מיצי העיכול.

דבר הדיאטנית: "לא צריך להיות בעל כישורים גסטרונומיים יוצאי דופן כדי להכין אוכל מקריוביוטי, מהסיבה הפשוטה שמומלץ לעבד את המזון כמה שפחות. בנוסף, המהדרין ממליצים לשיר ולחשוב מחשבות חיוביות בזמן הכנת האוכל, וזה תמיד נחמד. בניגוד לדיאטות האחרות, כאן דווקא כן יש התייחסות להרגלי אכילה. ממליצים לאכול בישיבה, לאט, עם לעיסה ממושכת- מינימום 13 פעם לביס. זו לא דיאטה שהיא אוסף של הוראות בהן דבר אחד מתאים לכולם, אלא שיטה עם התייחסות להרגלים, גיל, מין, סגנון חיים ואפילו איזור גיאוגרפי- אנשים שחיים באקלים קר, למשל, יוסיפו אפילו בשר בקר בשביל השומן והברזל, ואנשים שחיים באיזור חם יתאימו את תזונתם בהתאם. זו דיאטה מותאמת אישית ואינטילגנטית יותר.

החיסרון העיקרי הוא הגבלת כמות השתייה. מאחר והמים אמורים להגיע מתוך האוכל, מומלץ לא לשתות אלא אם כן מגיעים לצימאון גדול מאוד. במקביל, התיבול היחיד שמותר הוא מלח שמצמיא, מה שיוצר מצב של צחיחות (התייבשות)".

 

כל המגניבים במקרוביוטיקה. למעלה: קים קרדשיאן, למטה מימין: מדונה וסקרלט ג'והנסן (צילום: gettyimages)
כל המגניבים במקרוביוטיקה. למעלה: קים קרדשיאן, למטה מימין: מדונה וסקרלט ג'והנסן (צילום: gettyimages)

  

 

אז איך בכל זאת עושים את זה נכון?

"אני לא אתפלא אם אצל הכוכבים מישהו אחר מכין להם את האוכל ולכן הם נמצאים פחות במצבי פיתוי", מסכמת אסנת בוברוב. "לאדם רגיל קשה יותר לאכול כל כך מתוכנן בלי להתפתות לחטוף משהו בדרך הקלה, כשאין לו מי שיבשל עבורו דיאטה מאוזנת.

הדרך הנכונה לרדת במשקל היא להתמקד קודם כל באופן שבו אנחנו חושבים. לא להתחיל דיאטה ממחר, אלא לעשות כמה וכמה פעולות הכנה לפני כן, למשל לארגן לעצמנו סביבת אכילה שמקלה עלינו לרדת במשקל, לתכנן את מחר ולא לרשום בדיעבד. יש כאן גם עניין של להעריך את הניצחון מראש ולראות כמה הוא אפשרי, ולא לשים לעצמנו מטרה גבוהה מדי. אם דיאטה מבטיחה הבטחות גרנדיוזיות, בדרך כלל יש לחשוד בה ולא מומלץ לאמצה, כי התוצאה היא בדרך כלל שבירה, עלייה במשקל אחריה ועוד מכה לתחושת הערך והמסוגלות".  

 

איזו כוכבת הוליוודית את? עני על השאלון ותקבלי כרטיס כניסה לביוטי סיטי הוליווד