"מי מלפפונים", מה זה לעזאזל? תהיתי ביני לבין עצמי בעודי בוהה בבקבוקי השתייה שעמדו בשורה ארוכה על מדפי רשת Whole Food - האוטוריטה של המזון הבריא בניו יורק.

 

פתאום הבנתי למה נתקלתי בכל מיני ניו־יורקיות מתוקתקות, מהלכות באלגנטיות עם בקבוקים שקופים של מים, שבתוכם שוחים כל מיני דברים לא מזוהים. ובכן, רשמו לפניכם - מים עם ירקות ופירות (לא שייק, לא מיץ סחוט טבעי ולא מים בטעמים של) - זה טרנד הבריאות החדש של אמריקה.

 

הכל התחיל במכוני הספא. במקום החליטות המסורתיות החלו להגיש למטופלים מים עם מלפפונים ולימון, כדי להחזיר לגוף את הנוזלים שאיבד במהלך המסאז' או הסאונה, ולהעניק תחושה של טיהור פנימי וחיצוני. וזה תפס. תפס חזק.

 

מאז כבר לא מסתפקים רק במלפפונים ולימון, מגוון השילובים גדל מאוד. וזה רץ ברכבת התחתית, ברחובות ובמקומות העבודה - אתה רואה אותם מצוידים בבקבוקים גדולים (עם פייה רחבה) ובהם ירקות ופירות ששוחים להנאתם.

 

ואצלנו? ניצני הטרנד החלו כבר לבצבץ. הבקבוקים השקופים, שחלקם כוללים מסחטה או מסננת, כבר נמכרים כאן.

 

אז למה בכלל לטרוח?

ראשית, מדובר במים עם ערך מוסף. חלק מהוויטמינים, המינרלים והפיטוכימיקלים "זורמים" למים, ואם כבר שותים אז למה לא למקסם את התועלת הבריאותית?

 

שנית, הטוויסט הרענן יפתה אתכם לשתות יותר. חוץ מזה, כבר טרחתם והכנתם, לא תשתו? כשהבקבוק הולך איתכם לעבודה, רוב הסיכויים שתחסלו אותו, וכך גם יהיה לכם מעקב על כמות השתייה היומית שלכם. ועוד לא הזכרנו שכל העניין מוסיף גיוון וטעם לחיים. אפשר להכין כל יום משקה בטעם אחר, ליהנות מהצבעוניות והיצירתיות ולהפסיק להשתעמם מהטעם הניטרלי של המים.

 

  • איך מכינים?

יש שתי שיטות הכנה עיקריות: הכנה קרה והכנה חמה. יתרון המים החמים הוא שהם ממצים ביתר יעילות חומרים פעילים מהירקות והפירות. החיסרון - יש להכין מראש (ערב לפני) ולקרר במקרר. אפשר כמובן לוותר על הקירור בבית, ולקרר במקום העבודה.

 

הכנה קרה:

בוחרים את הירקות והפירות. אפשר לבחור מבין השילובים המוצעים בהמשך, או כל שילוב אחר שיעלה על דעתכם. חותכים ירקות ופירות בכמות של רבע כוס פרי/ירק על כל כוס מים, מוסיפים את המים, מוזגים לכלי או לבקבוק עם פייה רחבה ומקררים.

 

הכנה חמה:

חולטים פירות/ירקות קשים, תבלינים או עשבי תיבול (אפשר להוסיף גם תיון בטעמי פירות), מצננים ומקררים במקרר.

 

כדי להגיע למתכון האופטימלי צריך לנסות, לטעות ולטעום, עד שמוצאים את השילובים שאוהבים. בעיקרון, מומלץ לשלב בכל משקה גם ירק, גם פרי וגם סוג אחד לפחות של עשבי תיבול.

 

הנה חמישה שילובים בריאים וטעימים. אתם מוזמנים לנסות:

 

מי מלפפונים, לימון ובזיליקום

המלפפון מספק כלורופיל, שהוא הפיגמנט הירוק שתורם לנטרול רעלים בכבד, ויחד עם הלימון הם מעניקים תחושת רעננות. הבזיליקום מכיל שמנים אתריים שתורמים לחיטוי העור, הריריות וחלל הפה.

 

טיפ: אחרי הארוחה כדאי להוציא מהכוס/בקבוק שניים־שלושה עלי בזיליקום וללעוס. מצוין לטיהור הנשימה.

 

מי פירות יער

שילוב של פירות יער שונים, טריים (אם יש), קפואים או מיובשים, יעניקו למי השתייה עושר של פיגמנטים כחולים ואדומים. פיגמנטים אלה הם בעלי אפקט אנטי־אייג'ינג ומגנים על הגוף מפני מחלות לב וסרטן.

 

מי פירות יער: בעלי אפקט אנטי־אייג'ינג ומגנים על הגוף מפני מחלות לב וסרטן (צילום: עודד חוברה)
מי פירות יער: בעלי אפקט אנטי־אייג'ינג ומגנים על הגוף מפני מחלות לב וסרטן (צילום: עודד חוברה)

 

מי תפוח, נענע ומליסה

ימים רוויי מתח ולילות נטולי שינה? השילוש הזה - תפוחים, נענע ומליסה – מכיל חומרים מרגיעים שתורמים גם לאיכות השינה.

 

מי תפוח נענע ומליסה, חומרים מרגיעים שתורמים גם לאיכות השינה (צילום: עודד חוברה)
מי תפוח נענע ומליסה, חומרים מרגיעים שתורמים גם לאיכות השינה (צילום: עודד חוברה)

 

תה ירוק, ג'ינג'ר וקינמון

את המשקה הזה רצוי לחלוט: כפית עלי תה ירוק (לא תיון) לכוס, רבע כפית ג'ינג'ר ומקל קינמון אחד.

 

לאמיצים: אפשר להוסיף חתיכה קטנה של פלפל חריף ולהוציא אותה מהמים כעבור חצי שעה, כדי למנוע חריפות יתר (הפלפל לא מומלץ למי שסובל מצרבת או מכיב קיבה).

 

תה ירוק, ג'ינג'ר וקינמון: המרכיבים מצטיינים בהאצת זרימת הדם, ומתוך כך הם מגבירים את חילוף החומרים (צילום: עודד חוברה)
תה ירוק, ג'ינג'ר וקינמון: המרכיבים מצטיינים בהאצת זרימת הדם, ומתוך כך הם מגבירים את חילוף החומרים (צילום: עודד חוברה)

שלושת המרכיבים מצטיינים בהאצת זרימת הדם, ומתוך כך הם מגבירים את חילוף החומרים בגוף.

 

לימון, תפוז ואשכולית אדומה

מי ההדרים מחזקים את המערכת החיסונית, בזכות הפרי שעשיר בוויטמין C והקליפה שמכילה שמנים אתריים.