מרכיבים
6-5 מנות
- 1 ק"ג (6-5 יחידות) עגבניות בשלות
- 6-5 גבעולי סלרי בינוניים, טריים ונקיים
- 4-3 גבעולי בצל ירוק, בינוניים
- 2 כפות שמן זית
- 1 1/2 כפיות מלח גס
- להגשה: 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
אופן ההכנה
- חוצים את העגבניות ומגררים אותן בפומפייה דקה. נפטרים מהקליפות (אפשר גם לחלוט את העגבניות במים רותחים כדקה, להעביר אותן לקערת מים קרים ולהסיר את הקליפות לפני שמגררים).
- מעבירים את העגבניות המגוררות לקערה גדולה.
- מגררים דק את גבעולי הסלרי, נפטרים מהסיבים ומוסיפים לקערה. קוצצים דק את הבצלים הירוקים (כולל החלקים הלבנים) ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים היטב. מעבירים לכלי סגור ומאחסנים במקרר כשעתיים.
- מגישים קר. אפשר לחלק את המרק לצלחות ולפזר מעל את הכוסברה, או להגיש את המרק בכלי מרכזי ולידו, בצלוחית, את זרעי הכוסברה הכתושים.
רעיון טוב
- למלא כוס גבוהה במקלות מלוחים (גריסיני) ולהגיש לצד המרק. מושלם.