באחד החגים האחרונים ישבנו סביב שולחן עמוס לעייפה במנות מורכבות ומיוחדות, ובאופן די מפתיע הכוכב האמיתי היה דווקא הסלט הזה: מצד אחד מרענן וקליל, ומצד שני עטוף ברוטב עשיר וקרמי.
מכיוון שמדובר במעט מצרכים ובעובדה שבכל זאת עסקינן בחסה, כל העניין כאן הוא להקפיד על חומרי הגלם: השתמשו רק בלבבות חסה (העלים הפנימיים והפריכים יותר) ואל תוותרו על גבינת פרמזן אמיתית ועל מיונז איכותי.
- רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE,
שאוסף את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת
מרכיבים
- עלים פנימיים מחסה אחת
לרוטב
- 3 כפות גדושות מיונז איכותי
- 1 כפית שטוחה חרדל
- 1 שן שום קצוצה דק-דק
- מיץ מ-1/2 לימון קטן
- 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת דק
- 5 כפות שמן זית
- פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מניחים את עלי החסה זה על זה וחותכים אותם לרצועות.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב, עד שמתקבל רוטב אחיד (אפשר לשמור את הרוטב במקרר עד 4 ימים).
- יוצקים את הרוטב על הסלט (הוא עשיר מאוד – ייתכן שתרצו להסתפק ב-3-2 כפות) ומערבבים בעדינות. אם רוצים, מוסיפים גם קרוטונים או נתחי עוף.