לקראת כל חג היתה תכונה רבה בגן הילדים שניהלה אמי, רות ראונר. אני זוכרת היטב איך שהיא לימדה את הילדים את הדקלומים והריקודים המיוחדים לחג והכינה אתם קישוטים.

לפני שבועות הכינה אמא עם הילדים טנא עשוי מבריסטול. בערב חג הילדים הגיעו לגן לבושים בלבן, כשעל ראשם זר ובידיהם סלסילות הבריסטול שבהן פירות ירקות ופרחים. אמא צעדה אתם בשירה לאורך רחוב אפרים, שבו גרנו, ואני בטוחה שכל דיירי הרחוב הרגישו שהנה הגיע החג.

במשך השנים ישבנו מדי פעם אמא ואני והבטנו בתמונות. אמא זכרה את כולם בשמם הפרטי ובשם משפחתם, ועברה באצבעה על הפנים שבתמונות עם המון אהבה וגעגועים.

כשאני מסתכלת על התמונות נדמה לי שאני מזהה חלק מהילדים, זוכרת אותם אז בגן של אמא ותוהה היכן הם עכשיו.

 

זר על הראש וטנא מבריסטול. רות ראונר (מימין) עם ילדי הגן שלה לקראת שבועות
זר על הראש וטנא מבריסטול. רות ראונר (מימין) עם ילדי הגן שלה לקראת שבועות

 

כל הרחוב ידע ששבועות הגיע. רות ראונר צועדת עם הילדים
כל הרחוב ידע ששבועות הגיע. רות ראונר צועדת עם הילדים

 

עוגת ביסקוויטים קרה

מתכון של אורטל כהן מיבניאל.

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 או 26 ס"מ

 

לתחתית

  • 250 גרם ביסקוויטים מרוסקים
  • 100 גרם חמאה מומסת

 

למלית

  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה לקצפת
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 250 גרם גבינה לבנה 9% או 5%
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

 

לציפוי

  • 400-300 גרם (כוס עד 1.5 כוסות) ממרח שאוהבים: שוקולד, חמאת בוטנים, "לוטוס" וכדומה

 

אופן ההכנה

  1. התחתית: מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה ומשטחים בתחתית התבנית.
  2. המלית: שמים בקערה את הקצפת, החלב והפודינג, ומקציפים לקרם חלק. מוסיפים לקרם את הגבינה והסוכר, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם אוורירי ואחיד.
  3. מורחים את הקרם על תחתית הביסקוויטים, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לילה שלם (או 8 שעות לפחות).
  4. מחממים את הממרח במיקרוגל במשך כמה שניות, רק עד שהוא מתרכך. יוצקים על העוגה ומורחים באופן אחיד. מכסים שוב בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה. לפני ההגשה אפשר לפזר על העוגה ביסקוויטים מרוסקים.

 

 

גלידת שמנת קלה להכנה

גלידת שמנת קלה להכנה (צילום: אסנת לסטר)
גלידת שמנת קלה להכנה (צילום: אסנת לסטר)

 

מתכון של השף עמי בר עם.

 

מרכיבים

  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת לקצפת 38%
  • 2 כפות סוכר
  • 1 קופסה (כ-400 גרם) חלב מרוכז
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 150 גרם צימוקים בהירים
  • 150 גרם שוקולד מגורר

 

אופן ההכנה

  1. מקציפים את השמנת. כשהיא מתחילה להתעבות מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
  2. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלב המרוכז ואת תמצית הווניל. ממשיכים להקציף רק עד שמתקבל קרם אחיד.
  3. מוסיפים לקערה את הצימוקים והשוקולד ומערבבים קצרות עם כף.
  4. מעבירים את הקרם לתבנית או לכלים אישיים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל4 שעות לפחות.
  5. את התוספות, מערבבים, שופכים לתבנית ומקפיאים.

 

 

עוגת מלאי

עוגת מלאי רומנית (צילום: אסנת לסטר)
עוגת מלאי רומנית (צילום: אסנת לסטר)

 

עוגה רומנית מסורתית העשויה מקמח תירס. המתכון הוא של רבקה ליבוביץ מכרמיאל.

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

  • 1 כוס גדושה (כ-170 גרם) קמח תירס צהוב
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 גביעים (600 גרם) אשל או גיל או שמנת חמוצה
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג'
  • 3 ביצים
  • 3 כפות שמן

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את קמח התירס, הקמח התופח, הסוכר, המלח וסוכר הווניל..
  2. מערבבים בקערה נפרדת את שאר המרכיבים. מוסיפים לקערת המרכיבים היבשים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומניחים שעה במקרר, כדי שקמח התירס יספוג את הנוזלים.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים את העוגה כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  5. מגישים עם שמנת חמוצה וסוכר וריבה.

 

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע