מרכיבים
10 עוגות אישיות
לבצק
- 3 כוסות (420 גרם) קמח
- 1/2 1 כפות שמרים יבשים
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 3 ביצים
- 120 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב פושר
למלית
- 500 גרם גבינה לבנה לאפייה (למשל, "כנען" או "חמד")
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף קורנפלור
- 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 150 גרם שוקולד מריר או חלב, קצוץ גס
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
- סירופ מייפל, או סירופ מ-1/2 כוס סוכר שהומסה ב-3/4 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
הבצק
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר, ויוצרים במרכזם גומה. טורפים בקערה נפרדת את הביצים והחמאה ויוצקים לגומה.
- מוסיפים את החלב הפושר ולשים לבצק גמיש ורך, אך לא דביק. אם יש צורך, מוסיפים עוד רבע כוס חלב.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים בניילון. מתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
המלית והעיצוב
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, למעט השוקולד.
- מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לעשרה כדורים שווים, ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס"מ.
- חותכים את הרבע השמאלי של כל עיגול לרצועות בעובי של אצבע (ראו תרשים מימין).
- מורחים במלית את החלק שלא חתכנו לרצועות. מפזרים שוקולד בסמוך לצדו הימני של כל עיגול. מגלגלים מימין לשמאל, מעל השוקולד, עד לתחילת הרצועות.
- מלפפים את הרצועות אחת-אחת סביב גלילת הבצק, ליצירת המראה המיוחד.
- מהדקים את קצות הבצק ומקפלים לצורת סהר. מניחים ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. מתפיחים כ-30 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים כ-20 דקות, עד שהמאפים משחימים. באמצע זמן האפייה מחליפים בין התבניות, כדי שכל העוגות ייאפו באופן אחיד.
- מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ מייפל או בסירופ סוכר.
- עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג