תפוחי אדמה מוקרמים עם שמנת ופטריות / אפרת סיאצ'י

 

מרכיבים

10 יחידות

 

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • שמן לטיגון
  • 1/2 סלסילת פטריות, חתוכות גס
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 מכל (250 גרם) שמנת לבישול 15%
  • מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • מעט גבינה צהובה מגורדת

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד לריכוך.
  2. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. מחממים במחבת כף שמן ומטגנים את הפטריות במשך 4-3 דקות. מוסיפים את השום, השמנת, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים 3-2 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
  4. חוצים את תפוחי האדמה לאורך ומרוקנים את תוכנם בעזרת כפית, כך שנוצרות "סירות" (משאירים דופן בעובי של כ-1.5 ס"מ. מברישים כל סירה במעט שמן.
  5. ממלאים את הסירות בתערובת השמנת והפטריות ומניחים בתבנית. מפזרים מעל גבינה צהובה ואופים 20-15 דקות, עד להזהבה.

 

 

 

פלפלים ממולאים בפאניר / סרנדה דילבסקי

 

פאניר היא גבינה הודית מסורתית שמרקמה מזכיר קצת גבינה צפתית. בהודו נהוג להכין אותה מחלב בפאלו, אבל בהחלט אפשר להכינה גם מחלב בקר.

 

במתכון הזה שילבתי אותה עם תבלינים, קשיו, עגבניות וכוסברה, והשתמשתי בתערובת העשירה למילוי פלפלים.

מי שרוצה לקצר תהליכים יכול להחליף את גבינת הפאניר ב-500 גרם גבינת קש.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 8 פלפלים מתוקים קטנים

 

לגבינת הפאניר

  • 4 ליטר חלב 3% שומן
  • 1 עד 1/4 1 כוסות מיץ לימון

 

לתערובת התבלינים היבשים

  • 1 מקל קינמון
  • 1 כפית פלפל שחור שלם
  • 1 כפית אבקת פלפל חריף
  • 3 תרמילי הל
  • 3 מסמרי ציפורן
  • 1/4 כפית זרעי קימל
  • 1 כפית זרעי חרדל שחורים

 

למילוי

4 כפות שמן

חופן אגוזי קשיו

1 בצל סגול קצוץ דק

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

2 שיני שום כתושות

1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות

1/2 חצי כפית כורכום

חופן כוסברה

מלח

 

אופן ההכנה

 

הגבינה

  1. מרפדים מסננת בבד חיתול.
  2. מרתיחים את החלב. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים ברתיחה עוד 15-10 דקות, תוך ערבוב עם כיוון השעון, עד שהמוצקים צפים על פני הנוזל.
  3. יוצקים את תכולת הסיר למסננת המרופדת בבד, שוטפים היטב במים וסוחטים בעדינות את הגבינה. שמים על פני הגבינה צלחת ומניחים עליה משקל (למשל, קופסה או בקבוק מלאים במים). מניחים בצד לשעתיים.
  4. מחלצים את הגבינה מהבד, מעבירים לכלי ומניחים במקרר ל-40 דקות.

 

המילוי

  1. קולים את כל התבלינים היבשים במחבת ללא שמן במשך 2 דקות. טוחנים במטחנת תבלינים או כותשים לאבקה בעלי ומכתש.
  2. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הקשיו במשך כ-2 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהמחבת.
  3. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומטגנים דקה-שתיים. מוסיפים את העגבנייה ומבשלים כ-5 דקות.
  4. בינתיים מוציאים את גבינת הפאניר מהמקרר ומפוררים אותה בעזרת קצות האצבעות. מוסיפים למחבת ומערבבים בעדינות.
  5. מוסיפים את הקשיו, הכורכום, 1/2 1 כפיות מתערובת התבלינים היבשים ומלח לפי הטעם, ומבשלים 7-5 דקות נוספות. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומסירים מהכיריים.
  6. מסירים את הכיפות מהפלפלים. מנקים אותם מגרעינים וממלאים בתערובת הגבינה.

 

 

 

סירות חצילים ממולאות בגבינה / מיכל שמיר

 

שישי אחר הצהריים. הבית של סבא וסבתא שלי. כל המשפחה ישובה סביב שולחן ענק לבן וחגיגי. בנות הדודות שלי, אחיותי ואני מחכות בציפייה למטעמים שסבתא שלי תגיש לשולחן.

 

"כמה סירות אתה רוצה? ואת?" מתחיל משחק במשפחה - מי אכל יותר סירות ומי הספיק לגנוב אחת לפני שהוגשה לשולחן. סבתא שלי תמיד נזפה במי שגנב לפני שהתיישב, אבל עמוק בלב שמחה על כך שכולנו נהנים כל-כך מהאוכל שהכינה.

 

את סירות החצילים של סבתא שלי אכלנו כמעט בכל ארוחת שישי, לא רק בשבועות. אבל בשבועות היא הכינה תמיד כמות כפולה, וגם אם מישהו גנב כמה לפני שהספיק להתיישב ליד השולחן תמיד היה מספיק לכולם.

 

מרכיבים

12 סירות

 

  • 6 חצילים בינוניים, מוצקים ומאורכים
  • 1/2 1 גביעים (כ-350 גרם) גבינה לבנה 5%
  • 100 גרם גבינה בולגרית (לא משנה כמה אחוזי שומן)
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת (או כל גבינה חריפה אחרת)
  • 50 גרם גבינת גאודה מגוררת (או כל גבינה חריפה אחרת)
  • 2 ביצים
  • 1/2 עד 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. קוטמים את החלק הירוק שבראש החצילים. מניחים את החצילים בסיר גדול וממלאים במים מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה במשך כ-30 דקות, עד שהחצילים רכים למגע. מוציאים את החצילים מהמים ומצננים מעט.
  2. חוצים את החצילים לאורכם ומוציאים בעדינות את התוכן (שומרים אותו בצד). נזהרים שלא לקרוע את קליפת החציל.
  3. קוצצים את תוכן החציל ומניחים במסננת שניצבת בתוך קערה. מכסים ומניחים במקרר ללילה לפחות. שומרים במקרר בכלי נפרד את קליפות החצילים.
  4. מחממים את התנור ל-210 מעלות.
  5. שמים במעבד מזון את הגבינות (שומרים קצת בצד לקישוט הממולאים), בשר החציל, מלח ופלפל (אפשר לקצוץ את המילוי גם בסכין, אם רוצים). מפעילים לכמה שניות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול, אם יש צורך. מוסיפים את הביצים ומפעילים שוב עד לקבלת תערובת אחידה לגמרי.
  6. מניחים את קליפות החצילים הריקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. ממלאים כל קליפה במלית הגבינות והחציל, ומפזרים מעל מהגבינה ששמרנו בצד. אופים כ-40 דקות, עד שסירות החצילים שחומות ויפות.
  7. אפשר להגיש בליווי יוגורט או טחינה.