דג מרוקאי על קוסקוס מלא

 

מצרכים

  • 1 חבילה קוסקוס מלא, מבושל לפי הוראות היצרן
  • דג מוסר ים במשקל 2 ק"ג פרוס לסטייקים
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 עגבניות מקולפות קצוצות
  • 2 פלפלים אדומים (גמבה) פרוסים דק
  • 15 שיני שום שלמות
  • 1 גזר פרוס דק
  • 3 כפות פפריקה מתוקה בשמן
  • 1 פלפלון חריף ירוק
  • מלח
  • 1 כפית סוכר
  • צרור כוסברה
  • מים לכיסוי
  • 1 כף כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • לחם שחור
  • 1 לימון

 

אופן ההכנה

מניחים בסיר שמן ואת כל הירקות, ומטגנים.

בקערה נקייה מוהלים את כל התבלינים במים.

מוסיפים את הדג ואת נוזל התבלינים והמים, ומבשלים כ-30 דקות.

מגישים עם כוסברה קצוצה, לחם שחור ומעט לימון על גבי הקוסקוס המלא.

 

 

קציצות בסטיל

 

  • 25-20 יחידות

 

מצרכים

  • 9-8 תפוחי אדמה גדולים
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • ⅓ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ⅓ כוס כוסברה קצוצה
  • ⅓ כוס סלרי קצוץ
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • ½ כפית קינמון
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 חלבון ביצה
  • ⅓ כפית רסק עגבניות
  • ⅓ כוס מים
  • 1 כוס קמח

 

אופן ההכנה

מכינים את תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה על אש גבוהה בסיר עם מים עד לכיסוי, עד שהם מתרככים. מסננים. מקלפים ומועכים למחית רכה (פירה).

מכינים את תערובת הבשר: במחבת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מקבל גוון בהיר.

מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הסלרי, השום והתבלינים. מקררים. מוסיפים חלמון ומערבבים.

הרכבת הבסטיל: לוקחים חופן פירה, משטיחים על כף היד, מניחים במרכז מעט מתערובת הבשר וסוגרים בעזרת הידיים את המחית מעל הבשר ליצירת הבסטיל.

בצלחת עמוקה מערבבים את חלבון הביצה, רסק העגבניות והמים.

מגלגלים את הבסטיל בקערה עם קמח, טובלים בתערובת החלבון.

מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים עד להזהבה.

 

 

סנדוויץ' טונה

 

  • מתכון ל-4 סועדים

 

מצרכים

 

לסלט טונה

  • 1/2 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 קופסאות טונה במים
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • צרור קטן של כוסברה / פטרוזיליה / נענע, קצוץ דק
  • פלפל שחור
  • מלח גס אטלנטי
  • אופציה: קליפת לימון מגוררת, צ'ילי אדום טרי קצוץ

 

להרכבה

  • לחם פרוס אנג'ל 100
  • לימונים כבושים
  • עריסה
  • זיתים מגולענים
  • מלפפונים חמוצים, חתוכים
  • 1 ביצה קשה (מבשלים ביצים במים עם כף מלח. מביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה ומבשלים 8 דקות. שוטפים במים קרים ומקלפים. מתקבלת ביצה עם צהוב מעט רך)

 

אופן ההכנה

מניחים את הבצל הקצוץ בקערה. יוצקים שמן זית על הבצל עד לכיסוי, ומחכים מספר דקות, עד שהבצל סופג קצת את השמן.

מסננים את המים מקופסת טונה אחת בלבד, ומוסיפים לקערה.

מוסיפים לקערה את קופסת הטונה השנייה, עם הנוזלים.

קוצצים את החלק הלבן של הבצל הירוק ומוסיפים לקערה.

קוצצים גם מעט מהחלק הירוק של הבצל הירוק ומוסיפים. מוסיפים גם את העשבים הקצוצים. מתבלים בשפע פלפל שחור ומעט מלח גס אטלנטי.

מכניסים למקרר לחצי שעה, עד שהטעמים מתאחדים. הסלט יהיה במיטבו ביום שאחרי.

הרכבת הכריך: מורחים עריסה, גודשים בסלט טונה, ביצה קשה וכל שאר המרכיבים.