מתכון של מאיה דרין, באדיבות חברת "ברילה".

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 250 גרם פסטה פוזילי
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול
  • 2 ביצים
  • 200 גרם (קצת פחות מכוס) רוטב עגבניות
  • שמן זית
  • 8 פטריות שמפיניון פרוסות
  • 4 פטריות פורטובלו פרוסות
  • 8 פטריות ירדן פרוסות
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום מעוכות
  • 1 כף עלי טימין טריים
  • 1/2 כוס (כ-100 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1/2כוס (כ-50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/2 כוס (כ-60 גרם) פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
  3. טורפים את השמנת עם הביצים. מוסיפים את רוטב העגבניות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. יוצקים על הפסטה.
  4. מחממים במחבת גדולה מעט שמן זית ומזהיבים את הפטריות הפרוסות.
  5. מוציאים את הפטריות מהמחבת לצלחת. מוסיפים למחבת שמן זית ומחממים. מוסיפים את הבצל והשום, מזהיבים קלות ומכבים את האש. מוסיפים את הטימין ומערבבים.
  6. מוסיפים לתערובת פשטידת הפסטה את הפטריות, את הבצל והשום ואת גבינת המוצרלה. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  7. משמנים את התבנית ומעבירים אליה את תערובת הפסטה. מפזרים מעל את הפרמזן ופירוריה לחם.
  8. אופים כחצי שעה, עד שפשטידת הפסטה מתייצבת והציפוי מזהיב.