מתכון של מאיה דרין, באדיבות חברת "ברילה".
מרכיבים
4 מנות
- 250 גרם פסטה פוזילי
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול
- 2 ביצים
- 200 גרם (קצת פחות מכוס) רוטב עגבניות
- שמן זית
- 8 פטריות שמפיניון פרוסות
- 4 פטריות פורטובלו פרוסות
- 8 פטריות ירדן פרוסות
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום מעוכות
- 1 כף עלי טימין טריים
- 1/2 כוס (כ-100 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת
- 1/2כוס (כ-50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
- 1/2 כוס (כ-60 גרם) פירורי לחם
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
- טורפים את השמנת עם הביצים. מוסיפים את רוטב העגבניות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. יוצקים על הפסטה.
- מחממים במחבת גדולה מעט שמן זית ומזהיבים את הפטריות הפרוסות.
- מוציאים את הפטריות מהמחבת לצלחת. מוסיפים למחבת שמן זית ומחממים. מוסיפים את הבצל והשום, מזהיבים קלות ומכבים את האש. מוסיפים את הטימין ומערבבים.
- מוסיפים לתערובת פשטידת הפסטה את הפטריות, את הבצל והשום ואת גבינת המוצרלה. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- משמנים את התבנית ומעבירים אליה את תערובת הפסטה. מפזרים מעל את הפרמזן ופירוריה לחם.
- אופים כחצי שעה, עד שפשטידת הפסטה מתייצבת והציפוי מזהיב.