חטיף מלוח בתוצרת עצמית

 

מצרכים

  • 3 בצלים בינונים (כ-800 גרם), לפני סינון וטחינה
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 500 גרם קמח תופח (½3 כוסות)
  • 50 גרם פרג לא טחון (5 כפות)
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 כף אבקת שום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כוס שמן

 

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • 4 כפות מלח גס
  • שומשום / זעתר/ ותבלינים על פי הטעם
  • ספריי שמן זית פאם

 

אופן ההכנה

קולפים את הבצלים ומרסקים אותם במעבד מזון עם פומפייה דקה. מניחים את הבצלים המרוסקים על מסננת וסוחטים אותם בין כפות הידיים על מנת להיפטר מהמים העודפים.

מניחים בקערת המעבד את הבצל הסחוט ומוסיפים את החמאה המומסת, הקמח, אבקת האפייה, הפרג, המלח, הפלפל וחצי מכמות השמן. מעבדים לבצק רך וגמיש. אם הבצק יבש – מוסיפים בהדרגה עוד קצת מהשמן, עד שיתקבל בצק רך וגמיש.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה לעלה דק ואחיד בעוביו, ומושחים אותו בביצה טרופה. חותכים בעזרת גלגלת פיצה חלקה (לא משוננת) ריבועים או רצועות, זורים שומשום ומלח גס, ומתיזים ספריי שמן זית.

אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-20 דקות או עד שהבצק משחים מעט.

לאחר שהתקררו לחלוטין, אורזים בשקיות זיפ לוק ומניחים בארון חטיפים.

טיפ – החטיפים טעימים עוד יותר בימים שאחרי, כאשר הטעמים נספגים.

 

 

סהרוני שקדים מקמח כוסמין ואייסינג וניל

 

מצרכים

 

לעוגיות

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 90 גרם אבקת סוכר
  • 45 גרם שקד טחון מולבן
  • 25 גרם שקדים גרוסים
  • 250 גרם קמח כוסמין

 

לאייסינג וניל

  • 1 חלבון
  • 140 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • קורט גרגירי וניל

 

אופן ההכנה

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לקרם אחיד (אם צריך, עוצרים ומורידים מסה מוו הגיטרה).

מוסיפים אבקת שקדים ושקדים גרוסים. מוסיפים קמח מנופה ולשים לבצק אחיד.

יוצרים מהמסה עוגיות בצורת סהרונים, או כל צורה שהילדים אוהבים. מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות (חשוב להכין את העוגיות בעובי שווה כדי שיאפו בצורה אחידה).

בזמן האפייה אפשר להכין את האייסינג:

בקערה מניחים חלבון, מנפים פנימה את אבקת הסוכר (חשוב, כי אחרת יש גושים), טורפים היטב, מוסיפים מיץ לימון ו-וניל וטורפים שוב עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.

מעבירים את האייסינג לשקיות זילוף קטנות.

ממתינים שהעוגיות יצטננו ואז מעטרים באייסינג. נותנים להתייבש כשעה ומאחסנים בכלי אטום.

 

 

לחמניות לבית הספר

 

מצרכים

  • 600 מ"ל מים קרים
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 50 גרם משפר אפייה
  • 1 ק"ג קמח כפרי של הטחנות הגדולות
  • 100 גרם סילאן 100% טבעי
  • 100 גרם סוכר חום
  • 50 גרם שמן זית
  • 30 גרם מלח דק

 

לקישוט

  • גרעיני חמנייה/ גרעיני דלעת/ שומשום/ פרג

 

אופן ההכנה

במיקסר עם וו לישה מניחים מים קרים, שמרים ומשפר אפייה, מערבבים קלות.

מוסיפים לקערה את הקמח, הסוכר, הסילאן, המלח והשמן, ולשים במשך כ-7 דקות, עד לקבלת בצק אלסטי.

במידה והבצק קשה, ניתן להוסיף מעט מים. מורידים את הבצק אל השיש ולשים בידיים.

מעבירים את הבצק לקערה גדולה ונקייה, עוטפים בשקית ניילון גדולה ומניחים להתפחה ראשונה של 1/2 שעה.

אחרי ההתפחה מוציאים מהבצק את האוויר (על ידי "בוקסים" או על ידי קיפול) ומעבירים שוב לקערה להתפחה שנייה של 1/2 שעה ושוב הוצאת אויר.

התפחה שלישית - שוב בקערה, ואחריה מחלקים את הבצק ללחמניות. חוזרים על הפעולה פעם נוספת, כך שבסופו של דבר הבצק "נח" בסך הכל שעה וחצי .

מעבירים את הבצק לשיש ורק אם דביק זורים מעט קמח על השיש.

מחלקים את הבצק ליחידות של 100 גרם כל אחת ויוצרים כדור או כל צורה שאוהבים.

מניחים את הלחמניות בתבנית (יש להקפיד על רווח בין לחמנייה אחת לשנייה), מקמחים קלות ועוטפים בשקית גדולה. מתפיחים כ-45 דקות, תלוי כמובן בטמפרטורה של החדר.

מרססים קלות במים (על ידי שפריצר עציצים), זורים תבלינים או גרעינים שונים על פי הטעם (מי שאוהב קראסט קשה מאוד, ירסס שוב לפני הוספת התבלינים) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-13-12 דקות (אין לפתוח את התנור בחמש הדקות הראשונות).

טיפ - כיוון שאין חומרים משמרים, מומלץ להקפיא את הלחמניות ובעת הצורך להפשיר.