זוהי אחת מהארוחות החביבות עלי. כשההודו חם הוא רך ונמס בפה וכשהוא מתקרר (אם נשאר מה שיתקרר) אני חותכת אותו לפרוסות דקות ומכינה מהן כריכים מצוינים ביום שלמחרת.

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 1 עד 1.2 ק"ג חזה הודו

 

למרינדת ההודו

  • 1/4 כוס סילאן
  • 4 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף עלי טימין

 

למרינדת הירקות

  • 1 כפית שטוחה מלח גס
  • 8 גבעולי טימין
  • 1 כף נענע קצוצה
  • 1/4 כוס שמן זית

 

לירקות

  • 4 תפוחי אדמה, קלופים וחצויים
  • 2 בטטות, קלופות וחתוכות לרבעים
  • 3 בצלים סגולים גדולים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 10 שיני שום, קלופות
  • 2 כוסות עגבניות שרי חצויות

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי מרינדת ההודו. מניחים את נתח ההודו בתבנית גדולה בעלת שוליים שתכיל את הנתח והירקות בנוחות. יוצקים עליו את המרינדה, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה לירקות.
  3. מוציאים את התבנית מהמקרר ומסדרים את הירקות, פרט לעגבניות, סביב נתח ההודו. יוצקים עליהם את מרינדת הירקות ומערבבים בעדינות.
  4. אופים 50 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, מוסיפים את העגבניות ואופים 30 דקות נוספות. מגישים חם.

 

איך שומרים?

  • עד 3 ימים במקרר. את ההודו (ללא הירקות) - עד חודש במקפיא.