אם אני זוכרת מאכל אחד שהיה תמיד על השולחן אצלנו בבית ובכל מפגש משפחתי זה סלט תפוחי אדמה (שהורי קראו לו בגרמנית "קרטופל סלאט").

הסלט כלל תמיד מיונז, ביצים קשות, אפונה וגזר מבושל, וככה אני מכינה אותו גם כיום. כילדה לא אהבתי אותו, אבל עכשיו אני מבינה שמה שהיה חסר לי אז זה התיבול. אז אני ממליחה ומפלפלת בנדיבות – והסלט נהדר.

 

סלט תפוחי אדמה עם אריסה ובצל

מתכון של שולה קומיש מנתניה.

 

מרכיבים

כ-6 מנות

 

  • 5 תפוחי אדמה מבושלים
  • 2 בצלים
  • 3-2 כפות מלח גס
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ
  • 1 כפית אריסה
  • 1 כפית מלח

 

אופן ההכנה

  1. פורסים את תפוחי האדמה. פורסים גם את הבצלים ומפרידים כל פרוסה לטבעות.
  2. מערבבים את טבעות הבצל עם המלח הגס ומניחים בצד ל-10 דקות. שוטפים וסוחטים היטב. מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים.

 

 

סלט תפוחי אדמה גרמני

סלט תפוחי אדמה גרמני (צילום: אסנת לסטר)
סלט תפוחי אדמה גרמני (צילום: אסנת לסטר)

 

מתכון שאני זוכרת מהבית. אפשר לשנות את הכמויות של כל אחד מהמרכיבים לפי הטעם האישי.

 

מרכיבים

כ-4 מנות

 

  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 גזרים גדולים
  • 3/4 כוס אפונה קפואה
  • 4 כפות מיונז
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 3 ביצים קשות פרוסות

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, אבל לא מדי - כדי שלא יתפוררו. חותכים לקוביות גדולות.
  2. מבשלים את הגזרים עד שהם מתרככים וחותכים לקוביות קטנות.
  3. מבשלים את האפונה הקפואה לפי הוראות היצרן.
  4. מעבירים לקערה את תפוחי האדמה, הגזר והאפונה. מוסיפים את המיונז, המלח והפלפל, ומערבבים בזהירות (כדי שקוביות תפוחי האדמה יישארו שלמות).
  5. מפזרים את פרוסות הביצים על הסלט ומגישים.

 

 

סלט כרובית עם שקדים

סלט כרובית עם שקדים (צילום: אסנת לסטר)
סלט כרובית עם שקדים (צילום: אסנת לסטר)

 

מתכון של דגנית דגן מגן נר.

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 1 כרובית מפורקת לפרחים
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מיונז
  • 1/3 (80 מ"ל) כוס חומץ
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • 100 גרם (1 כוס) שבבי שקדים

 

אופן ההכנה

  1. שמים את פרחי הכרובית והבצל הקצוץ לקערה.
  2. מערבבים את המיונז עם החומץ, הסוכר והמלח, ומוסיפים לקערה.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית. מוסיפים את שבבי השקדים ומטגנים, תוך הקפצה, עד שהם מזהיבים.
  4. מוסיפים את השקדים לסלט, מערבבים ומגישים מיד.

 

 

סלט כרובית עם קולרבי

סלט כרובית עם קולרבי (צילום: אסנת לסטר)
סלט כרובית עם קולרבי (צילום: אסנת לסטר)

 

מתכון של ציפי בר ששת מצפת.

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 1 כרובית מפורקת לפרחים
  • 1 כף חומץ
  • 1 קולרבי חתוך למקלות קטנים דמויי צ'יפס
  • 4 גזרים פרוסים דק
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 2 כפות שמן
  • מיץ סחוט מ-3-2 לימונים
  • 2 כפות חומץ נוספות
  • 2 לימונים כבושים פרוסים

 

אופן ההכנה

  1. שמים את פרחי הכרובית בקערה. מרתיחים מים עם כף חומץ ויוצקים על הכרובית. מחכים 2 דקות ומסננים את הכרובית מהנוזלים.
  2. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים. אפשר להגיש מיד, אבל הסלט טעים יותר לאחר לילה במקרר.

 

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע