מרכיבים

4 מנות

 

  • 4 נתחי פילה סלמון, עם העור
  • 5-6 תפוחי אדמה
  • 2-1 לימונים
  • חופן טימין (או כל צמח תבלין אחר שתבחרו)
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • פטרוזיליה לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לאורכם ל-6-4 פלחים. חותכים את הלימונים ל-6.
  3. מניחים את תפוחי האדמה והלימונים בתבנית. מתבלים בטימין, שמן, מלח ופלפל ומערבבים. צולים בתנור כ-40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים ושחומים. מוציאים מהתנור.
  4. מעבירים את התנור למצב גריל עליון (משאירים אותו ב-200 מעלות). יוצרים 2 חריצים בצד העור של כל אחד מנתחי הסלמון (ראו תמונה מימין).
  5. מפנים מקום בין תפוחי האדמה ומניחים ביניהם את נתחי הסלמון, כשהעור פונה כלפי מעלה. מתבלים את הדגים במעט שמן ובמלח. צולים בתנור כ-10 דקות, עד שהסלמון מוכן.
  6. מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים חם.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג