מרכיבים
4 מנות
- 4 נתחי פילה סלמון, עם העור
- 5-6 תפוחי אדמה
- 2-1 לימונים
- חופן טימין (או כל צמח תבלין אחר שתבחרו)
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- פטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים את תפוחי האדמה לאורכם ל-6-4 פלחים. חותכים את הלימונים ל-6.
- מניחים את תפוחי האדמה והלימונים בתבנית. מתבלים בטימין, שמן, מלח ופלפל ומערבבים. צולים בתנור כ-40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים ושחומים. מוציאים מהתנור.
- מעבירים את התנור למצב גריל עליון (משאירים אותו ב-200 מעלות). יוצרים 2 חריצים בצד העור של כל אחד מנתחי הסלמון (ראו תמונה מימין).
- מפנים מקום בין תפוחי האדמה ומניחים ביניהם את נתחי הסלמון, כשהעור פונה כלפי מעלה. מתבלים את הדגים במעט שמן ובמלח. צולים בתנור כ-10 דקות, עד שהסלמון מוכן.
- מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים חם.
- עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג