בל"ג בעומר או באירועי סוף שנה מתארגן שולחן כיבוד לילדים, ולא מעט הורים מחפשים מאכל קליל שילדים אוהבים, שאינו נקניקיה בלחמנייה או פיתה עם חומוס.

 

אני בוחרת להכין שבלולי פיצה טבעוניים שתמיד נחטפים. הם קלים להכנה, נוחים לאחיזה ביד ולא דורשים צלחת, והעיקר- טעימים. למה שבלולים עדיפים על פיצה בצורת משולש? כאשר אוכלים פיצה יש ציפייה לגבינה מותכת ונמתחת שבכל נגיסה ייווצרו ממנה "חוטים" של גבינה נמסה. בפיצה טבעונית זה לא קורה בדרך כלל, אבל אף אחד לא מצפה משבלולי פיצה להכיל חוטי גבינה נמסים, וזה "לגיטימי" לחלוטין להכין שבלולי פיצה עם גבינות אחרות, כמו ה"פרמזן" הטבעוני, שנהדרת גם לפיזור על פסטה וסלט קיסר.  

 

הכמות מספיקה למגש אפייה גדול של תנור מלא בשבלולים. למתכון הזה מומלץ להשתמש בקמח חיטה 70% שנותן את התוצאה האוורירית והתפוחה ביותר משאר הקמחים המלאים.

 

 

המתכון מתוך ספרה של גלי לופו-אלטרץ בישול טבעוני ישראלי, שיוצא לאור בהוצאת המונים

 

החומרים

 

לבצק:

  • 1/2 ק"ג קמח חיטה מלא 70%
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית גלוטן/ משפר אפייה (לא חובה)
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 1כוסות מים חמימים (או יותר)  

 

לרוטב העגבניות:

  • 1 קופסת קוביות עגבניות
  • 3 שיני שום פרוסות/ כתושות  
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס זיתים פרוסים
  • 3 כפות שמן זית

 

ל"פרמזן" 

  • חופן גדול שקדים קלופים
  • חופן גדול קשיו
  • 1/4 כפית מלח

  

ההכנה

1. להכנת הבצק: מערבבים את כל הצרכים היבשים, מפעילים את המיקסר ומוסיפים את המים החמימים בהדרגה. ניתן להוסיף מים או קמח לפי הנדרש.  לשים במהירות בינונית 8 דקות.  

2. עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומניחים לתפיחה של שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. הכנת רוטב העגבניות: מחממים את השום בשמן זית, מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים 20 דקות מכוסה, וטוחנים היטב.

4. הכנת ה"פרמזן" : טוחנים במטחנת תבלינים את השקדים, הקשיו והמלח עד קבלת אבקה דקה. זהירות לא לטחון יותר מדי אחרת נוצר מרציפן.

5. הרכבת השבלולים: אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לשני חלקים. מרדדים כל חלק למלבן, מורחים רוטב עגבניות, מפזרים זיתים ו"פרמזן".

6. מגלגלים כל מלבן לגלילה הדוקה, פורסים את הגלילה לפרוסות בעובי ½ 2 ס"מ, מסדרים את השבלולים על מגש אפיה תוך כדי מתיחת "הזנב" של כל שבלול והסתרתו מתחת לשבלול (על מנת שלא יפתחו באפיה).  מברישים במעט שמן זית ומפזרים מעט "פרמזן" על כל שבלול.

7. אופים ב- 200 מעלות, 15 עד 20 דקות, עד שהשבלולים תפוחים וזהובים. מוציאים מהתנור,מברישים שוב במעט שמן זית.