מנה עם צבע סגול עמוק ומהפנט, שהוא תוצאה של תהליך ההתקרמלות של הכרוב האדום. שימו לב: ההכנה מתחילה לילה מראש.

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 1 כרוב אדום

 

לקינואה

  • 1 כוס קינואה
  • ‭1 1/2‬ כוסות מים
  • 1 כפית מלח

 

למלית

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
  • ‭1/2‬ כוס חמוציות
  • 1 גזר, קלוף ומגורר דק
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

 

לרוטב

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 שן שום, קלופה וקצוצה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף סילאן
  • ‭1/2‬ כוס פירות יער קפואים, מופשרים
  • מיץ מ-‭1/2‬ לימון
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל לבן טחון
  • ‭1/4‬ כוס מים

 

אופן ההכנה

  1. מסירים את בסיס הכרוב ונפטרים ממנו. עוטפים את הכרוב בשקית ניילון ומאחסנים במקפיא למשך הלילה.
  2. הקינואה: שמים את כל המרכיבים בסיר, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית. מסירים מהכיריים ומשאירים מכוסה עוד כ-20‬ דקות.
  3. המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים לסיר הקינואה. מוסיפים לסיר את שאר מרכיבי המלית ומערבבים.
  4. ממלאים סיר גדול במים, ממליחים ומביאים לרתיחה. מוציאים את הכרוב ומפרידים לעלים. מניחים את העלים בסיר ומבשלים 3 דקות, עד שהם הופכים לגמישים. מייבשים על מגבת מטבח.
  5. משטחים את העלים על משטח העבודה. מניחים בבסיס כל עלה כף גדושה מהמלית. מקפלים את העלה מימין ומשמאל מעל המלית ומגלגלים מלמטה למעלה לגליל. מניחים בצפיפות בתבנית תנור בעלת שוליים.
  6. מחממים את התנור ל-180‬ מעלות.
  7. הרוטב: מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים מעט את השום. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-5‬ דקות.
  8. יוצקים את הרוטב על הכרוב, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כחצי שעה. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים כחצי שעה נוספת.
  9. מגישים חם, מומלץ לצד שמנת חמוצה. שומרים עד 3 ימים במקרר.